Директорката на НИНКН подписвала като селски кмет

Задържаха мъж, откраднал 10 гълъба и заек от пернишкия зоокът

В Бургас раздават безплатно компост

Приморско с атрактивен щанд на Ваканция и СПА Експо

Французин и алжирец опитаха да минат границата с фалшиви документи

Започна кандидатстудентската кампания на Софийския университет

Издирват стрелец, ранил с въздушна пушка минувач

Наркодилър “изгоря” след сделка с хероин за 3,90 лв.

Ученици създават собствен туристически продукт Младежите забавляват туристи като аниматори

ВАС отхвърли иск във връзка с референдум за Морската градина

115 години от създаването на Порт Бургас Стих на Хр. Фотев ще вдъхновява фотоконкурс

Осъдиха бензиностанция да плати за травма на клиентка

Над 27 000 читатели посетили за година библиотеката в Горна Оряховица Най-малкият абонат е 5-годишната Ралица Арабаджиева

Борисов към Орбан: Предлагаме 100% надеждна охрана на външните граници

Орбан за Борисов: Границите могат да се опазят само от решителни лидери

“Росица Кирова е боец, до когото е чест да застанеш”, заяви кандидатът за общински съветник от “Единни за промяна” Вардан Папикян

– Вардан Папикян – един арменец във Видин. Какво прави един арменец тук?

– Много често се питам защо във Видин. Какво прави един арменец тук. Като всеки човек и аз искам да живея добре. Не знам каква е причината, за да живея точно във Видин. Неведоми са пътищата Божи. Може би с нещо трябвам, тук ще си науча правилния урок, тук може и да помогна на някого. Тренирам деца в бойно изкуство, но не като размахване на ръце и крака, а с наблягане върху духовното като ценностна система. Защото психиката, идеите, които виждам при сегашните деца, които са утрешните управляващи и ръководители, е плашеща. Плашещо опасна, други са ценностите. И това е най-главната цел – да успея да ги науча, че честността и търсенето на справедливост са много важни неща. Вътрешната мотивация да живееш правилно с околните.

– 4 години бяхте рамо до рамо като общински съветник с Росица Кирова – сегашния кандидат на “Единни за промяна” за кмет на Видин. Доколко я опознахте?

– Казват, че човекът е човек, когато пътува. Нашето беше друго и дълго пътуване – 4-годишно в проблемите на Видин. За това време опознах Кирова по друг начин, не като да пиеш кафе или да вечеряш с някой. Така няма да разбереш човек. Видях един човек, една жена, сякаш родена да се бори. Винаги съм казвал, че ако теорията за прераждането е вярна, то и в предишния си живот Росица е била боец. Боец, до когото да застанеш е чест, защото, освен че си сверяваш часовника, то осъзнаваш кой е правилният начин на борба. Ще ви дам един пример. Ако преди 100, 200, 500 години майсторите на сабята, меча и копието са се преродили, то в днешните дни кои са тези хора?! Аз мисля, че днес това са майсторите на словото. И аз стоя до един майстор на словото. И не само едно празно слово, ако в него няма душа и сърце. А в Росица виждам една изключителна комбинация. Гордея се да се уча от такъв майстор по пътя си, по който и аз се развивам. Казано с други думи – в Росица Кирова видях човек, който не пропусна момента и възможността да се бори с корупцията, глупостта, безумието в Общинския съвет и общинската администрация. Направи го както можа за тези 4 години, в които бяхме колеги. Много често не успя, защото бе в опозиция и то опозиция от няколко човека, но опита да го направи и не се отказа. И този опит я доизгради в това, което е в момента Кирова. Както казват, бурята кара дървото да пусне по-дълбоки корени. Повярвайте, корените на Кирова са много дълбоки и много силни.

– “Единни за промяна” се бори за промяна. Узрял ли е видинчанинът за нея?

– За съжаление, не всички видинчани са узрели за промяната. В част от хората продължава да царува страх. Много често ненужен и безсмислен страх. А това е овчедушие. Въпреки това, промяната винаги трябва да се предлага. В момента от всички партии, управлявали през годините, предлагат на видинчани примирение – да изберат същия кмет, но с друго лице. Нашата листа на “Единни за промяна” не е от най-добрите в света, но е съставена от изключителни професионалисти, всеки в своята сфера. Ние не се примиряваме със сегашното статукво. Примирението е за слабите, а ние не сме слаби хора.

– Тогава как ще настъпи промяната?

– Промяната ще е трудна и много болезнена, ако видинчанинът не се събуди. Промяна със сигурност ще има. Ако един човек бързо се вразуми, огледа се, отвори си очите и избърше прахта от съзнанието си, то промяната ще бъде лесна, защото той ще е част от нея. Хората трябва да поискат да се отърват от тази гнусна и гадна паяжина, в която се е оплел Видин.

– Оптимист ли сте за изборния резултат – за победата на Росица Кирова и “Единни за промяна”?

– Виждам много хора по срещите ни – колко са отчаяни, разочаровани и жадуват да променят живота си. Затова съм убеден, че Росица Кирова ще стане кмет. Усилията ни са насочени към това.

– 11 кандидати, сред тях една жена с бюлетина номер 11.

– Една жена, както казахте. Нещо по-различно. Една жена с опит, с характер, с харизма. Жена с много приятели. Жена, за която Видин е страст. Имаме 10 кандидати и един бъдещ кмет – една кметица. Не моля хората да гласуват за нас, защото е абсурдно и глупаво да молиш някого самият той да живее по-добре. Затова приканвам всички, които поне мъничко милеят за Видин, да направят спокоен, правилен избор, избор след дълбок анализ. Нека да видят Росица Кирова, да я срещнат, да усетят излъчването й, енергията й и да ни се доверят. Ние всички живеем във Видин. И лично аз не бих си позволил да се срамувам утре от избора си и да се извинявам. А Росица Кирова няма да накара никого, който я е подкрепил, да съжалява и се срамува от избора си.

***
Вардан Папикян е на 37 г. Роден в Армения, в столицата Ереван. От 1996 г. е в България с родителите и сестра си. Женен е за българка. Има син на 12 г. и очаква второ дете – отново момче. Влюбен във Видин и в живота. Треньор в спортен клуб по бойни изкуства. Общински съветник в мандата 2011-2015 г.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.