Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Чавдар Златев е новият член на УС на Fibank

Иван Портних: В Галата ще има нови тротоари, спортно игрище и обновено читалище

Квартал Галата е включен в мащабната ни програма за възраждане на кварталите, защото е важно всеки варненец да усети промяната пред своя дом. Това заяви кандидатът за кмет на Варна Иван Портних по време на среща с хора от квартала. Заедно с него бяха кандидатът за районен кмет на Аспарухово Калина Белмезова и кандидати за общински съветници от листата на ГЕРБ.

„Още следващото лято проблемът с липсата на тротоари ще бъде решен. Знаете, че възстановяването на пешеходните зони е задача, по която работим активно, защото е важно варненци да имат достъпна и удобна градска среда. Получихме тежко наследство – разбита и амортизирана инфраструктура, затова започнахме с най-неотложните ремонти на улиците, по които се движи масовия градски транспорт. За две години ремонтирахме основно 11 булеварда във Варна. Продължаваме работа със същите темпове в кварталите, решаваме задачите една по една. Проблемът с липсата на осветление по улиците ще бъде решен, а с влизане в сила на новата транспортна схема ще направим всичко възможно автобус № 17-60 да има крайна спирка до “Чакъла”, както пожелахте”, обърна се към хората Иван Портних. Той допълни, че вече е готов проект за изграждане на спортно игрище в Галата, което ще бъде реализирано с бързи темпове. Кандидадът за кмет на Варна пое ангажимент за съдейства за организиране на среща на хората от квартала с ръководството на „Енерго-Про”, за да се търси решение на проблема токовите удари.

Галата е включена и в другите приоритети, по които ще работи екипът на Иван Портних – развитие на туризма, и възраждане и съхранение на историческата памет. За целта ще бъде проектирана и реализарана панорамна велоалея по пътя от Аспарухово до Галата, местното читалище ще бъде ремонтирано, а паметникът на Валис Левски – обновен.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете