Цветан Цветанов в с. Бисер: Номер 12 е бъдещето за община Харманли

Няма как да посетя Хасковска област и да не дойда в село Бисер, защото си спомням колко усилия положихме тук след наводнението преди години. Тогава местната власт демонстрира безхаберие, затова държавата иззе функцията й и помогнахме на жителите на селото. Сега е важно хората да направят разумния избор с номер 12 за кандидата на ГЕРБ за кмет на село Бисер Валентин Найденов и за кандидата ни за кмет на община Харманли Мария Киркова. Това заяви пред жители на харманлийското село Бисер председателят на Националния предизборен щаб и заместник-председател на партията Цветан Цветанов. Той подкрепи кандидата на ГЕРБ за кмет на Харманли Мария Киркова, кандидата за кмет на село Бисер Валентин Найденов и кандидатите за общински съветници.

Цветанов заяви, че си спомня в детайли последствията от наводнението в село Бисер. „Един възрастен човек ми каза: „Бисер си отиде“. Тогава осъзнах, че трябва да върнем вярата на хората, че едно село може да се обедини и с общи усилия да бъде възстановено. С подкрепата си за ГЕРБ в община Харманли, Вие ще ни покажете, че усилията ни тогава са достигнали до Вас. Знам какво направихме тук, но можем да направим още. Трябва да засилим връзката между селски и общински кмет, за да достигат проблемите на хората и до централната власт. Развитието на селата в община Харманли минава през силната ръка на Мария“, категоричен бе зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветан Цветанов обясни, че е важно Харманли да избере своя правилен кмет, ангажиран с проблемите на хората, който може да носи отговорност. „Мария Киркова ще постигне стабилност в община Харманли. Тя няма да дели хората на наши и ваши. Ние от ГЕРБ не се интересувахме кой е кметът, когато дойдохме, за да решим проблемите тук и да отговорим на болката и страданието на хората. ГЕРБ не дели хората. Сега ние заставаме зад силния екип на ГЕРБ в Харманли. Изберете отбора на професионалистите, защото номер 12 е бъдещето за община Харманли“, призова хората председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ. Цветанов получи картина на Славейковата лирическа героиня Гергана в знак на благодарност от жителите на село Бисер.

Областният координатор на ГЕРБ-Хасково и народен представител Делян Добрев заяви, че пътищата и магистралите, които се строят около Харманли са „артериите“, по които се движи икономиката. „Трябва да ги използваме рационално. Имаме шанс да привлечем инвеститори заради преминаващата наблизо магистрала „Марица“. Тя е притегателно място за предприятия, които могат да допринесат за нови работни места и по-високи доходи. Уверен съм, че Вие ще подкрепите Мария Киркова и ще направим всичко възможно да реализираме програмата за развитие на Харманли, която сме съставили заедно“, подчерта Добрев.

След опустошителното наводнение преди години в село Бисер там бяха почти всички министри от първия кабинет „Борисов”, водени лично от премиера Бойко Борисов и от тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов. ГЕРБ преведе един милион лева от партийната си субсидия за изграждането на къщите, съборени от приливната вълна от язовир „Иваново”. Повече от 30 нови домове бяха изградени в селото със съдействието на ГЕРБ и доброволни дарения на хора от цялата страна. ГЕРБ съдейства и за ремонта на църквата в селото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони