Иззеха пушката на 68-годишен хулиган, стрелял по котките на съседа

Глобиха управителка на заведение с 2000 лева заради непълнолетни деца

Истанбулската конвенция отключи дебат, който нашето общество отлага с десетилетия

Полицията иззе амфетамин, метаамфетамин и марихуана в Търновско Дрогата е намерена при специализирани полицейски операции в региона

Ученик с диабет помогна в благотворителна кампания за болно момче от Търново

Делян Добрев за купувача на ЧЕЗ в България: Първоначално ми се стори като фалшива новина Вероятно и ДАНС ще го провери, заяви депутатът от ГЕРБ

Полицай почина след сблъсъци между футболни фенове

118 научни работници са участвали в 23 одобрени и финансирани проекта в Стопанската академия в Свищов Висшето училище представи резултатите от научноизследователските си дейност

Ангелкова: Работим активно за привличане на инвестиции

Къща едва не затрупа 5-членно семейство в Свищов Огнеборци и общинари спасиха фамилията с 3 невръстни деца

Жена изгоря в спалнята си

Среща на коалицията се провежда в Народното събрание

Игра ни учи да разпознаваме фалшивите новини

Валентин Радев за убийството в „Люлин“: Не се работи само по една версия

Протести в Румъния заради отстраняването на директора на Националната дирекция за борба с корупцията

Облагородяват Западната промишлена зона във Велико Търново с 2 милиона лева

Западната промишлена зона във Велико Търново ще бъде изцяло облагородена с два милиона лева. Проектът е създаден от екипа на Даниел Панов, който бе кмет на старопрестолния град в изтичащия мандат 2011-2015 г. С разработката Панов, който е кандидат на ГЕРБ за втори кметски мандат, заедно с експертите от администрацията са предначертали пътя за благоустройство на една от най-развиващите се части на старата столица през последните години. Проектът за Западната промишлена зона е с гарантирано финансиране от оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020” и е част от подадената до Управляващия орган в края на септември инвестиционна програма.

Предвидена е рехабилитация на улици и тротоари, изграждане на паркинги, шумоизолираща зеленина, монтиране на съоръжения за намаляване на скоростта по основни транспортни артерии, огради, енергийно ефективно осветление, включително и над пешеходните пътеки. Ще бъдат благоустроени пространствата между производствените сгради. Предстои да бъдат въведени съвременни системи за информация и ориентация. Общата площ, която ще бъде обхваната по време на първия етап е 1 795 дка.

Западната промишлена зона концентрира 35,4% от а икономическа дейност на територията на общината. Близо 34% от техническата инфраструктура се нуждаеща се обновяване. Създаването на съвременни условия за развитие на бизнеса в тази обособена част на Велико Търново ще повиши нейната атрактивност и ще бъде важен ресурс в общинските политики за привличане на инвестиции. В момента в района 47,38% от терените са свободни и неусвоени.

В общинската програма са предвидени средства за развитие на транспортната инфраструктура с цел улесняване на достъпа до и на територията на индустриалната зона. Планирани са мерки за повишаване на сигурността и превенция на риска чрез изграждане на система за видеонаблюдение.

Екипът на Даниел Панов вече се е ангажирал с разработване на географска информационна система за индустриалните зони. Така ще бъде създаден ефективен инструмент за стимулиране и облекчаване на бъдещи инвестиции в региона.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете