Мачовете и спортът по телевизията днес, сряда, 26 февруари 2020

На 26 февруари 2020 да почерпят

Дневният хороскоп на Алена за сряда, 26.02.2020

Мъж опита да взриви кола близо до Пентагона

Депутатът от ГЕРБ Станислав Стоянов: Населените места край Велико Търново стават все по-привлекателни за живеене и бизнес

Представиха в Свищов интернет платформа за стимулиране на предприемачеството на малкия и среден бизнес Разработката е за трансграничния регион

Пазарът в Лондон през 2020 г. ще се съвземе

Сделки за над $3 млрд. договори Тръмп с Моди (ИНФОГРАФИКА) Индия купува бойни хеликоптери на “Локхийд Мартин”

Сирийската армия превзе още един град в Идлиб

Песков: Русия не се меси във вътрешните работи на други държави

Путин: Държа подчинените си под напрежение

Румен Радев: Секторът на информационните и комуникационни технологии е „вододел“ за развитието на нациите

В Сърбия пристигна втора доставка на руските системи „Панцир С1“

„Изтрийте миналото” се открои на Берлинале Нестандартен френско-белгийски филм впечатли публиката

Скъсяват болнични след някои операции (обзор)

Облагородяват Западната промишлена зона във Велико Търново с 2 милиона лева

Западната промишлена зона във Велико Търново ще бъде изцяло облагородена с два милиона лева. Проектът е създаден от екипа на Даниел Панов, който бе кмет на старопрестолния град в изтичащия мандат 2011-2015 г. С разработката Панов, който е кандидат на ГЕРБ за втори кметски мандат, заедно с експертите от администрацията са предначертали пътя за благоустройство на една от най-развиващите се части на старата столица през последните години. Проектът за Западната промишлена зона е с гарантирано финансиране от оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020” и е част от подадената до Управляващия орган в края на септември инвестиционна програма.

Предвидена е рехабилитация на улици и тротоари, изграждане на паркинги, шумоизолираща зеленина, монтиране на съоръжения за намаляване на скоростта по основни транспортни артерии, огради, енергийно ефективно осветление, включително и над пешеходните пътеки. Ще бъдат благоустроени пространствата между производствените сгради. Предстои да бъдат въведени съвременни системи за информация и ориентация. Общата площ, която ще бъде обхваната по време на първия етап е 1 795 дка.

Западната промишлена зона концентрира 35,4% от а икономическа дейност на територията на общината. Близо 34% от техническата инфраструктура се нуждаеща се обновяване. Създаването на съвременни условия за развитие на бизнеса в тази обособена част на Велико Търново ще повиши нейната атрактивност и ще бъде важен ресурс в общинските политики за привличане на инвестиции. В момента в района 47,38% от терените са свободни и неусвоени.

В общинската програма са предвидени средства за развитие на транспортната инфраструктура с цел улесняване на достъпа до и на територията на индустриалната зона. Планирани са мерки за повишаване на сигурността и превенция на риска чрез изграждане на система за видеонаблюдение.

Екипът на Даниел Панов вече се е ангажирал с разработване на географска информационна система за индустриалните зони. Така ще бъде създаден ефективен инструмент за стимулиране и облекчаване на бъдещи инвестиции в региона.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.