Гръцката полиция разби мрежа за фалшив алкохол, има арестувани българи

Любимите рецепти на Анна Петрова

Жени Калканджиева бори тероризма в „Ятаган“

Битото и съблечено момче: Прибрах се с едно яке, което ми дадоха, за да не ми е студено

Премиерът Борисов: Българското правителство продължава да работи усилено по мерките за влизането ни в чакалнята на еврозоната

Установена е самоличността на убития в София 48-годишен мъж

Теменужка Петкова: България губи по $110 млн. на година заради спрения транзит на газ

Офроуд специалист за най-трудните мисии Екстремният пикап Ford Ranger Raptor вече ще се продава в България

Емил Димитров: Замърсяването на реките Чепеларска и Юговска с цианиди е голямо

Европейският съвет в Брюксел не постигна консенсус за бюджета на ЕС

Защо катаджии спрели Явор Бахаров?

Вижте какво ще е времето през уикенда

Средновековни комикси разкриват историята на Охрид В онези векове ръкописните книги са представлявали произведения на изкуството

Отбелязваме Голяма Задушница преди Великденския пост

Първи смъртен случай от коронавируса в Италия

Посланикът ни в Москва давал обяснения защо се държим враждебно към Русия

Българският посланик в Руската федерация Бойко Коцев е бил привикан за обяснения в руското външно министерство, научи bTV.

Според първоначалната информация, дипломатът ни е трябвало да даде отговор на въпроса защо наши високопоставени правителствени представители са демонстрирали поведение, което е било възприето като враждебно спрямо Русия.

Това се случва, след като премиерът Бойко Борисов и външният министър на РФ Сергей Лавров влязоха в задочен през медиите за това какво точно е казал нашият министър-председател на българо-американски форум в София. Според първия дипломат на Москва, премиерът ни е обявил, че руски енергийни проекти са били спрени заради интересите на САЩ и подобни думи би трябвало да бъдат повод за срам. Борисов отвърна, че не е бил разбран правилно.

Друга тема, която е била обсъждана с Бойко Коцев в Москва, е отношението на държавата към „Лукойл”. Според източниците на bTV, петролната компания е възприела като вмешателство в работата си митнически актове, съставени срещу нея.

Борисов: Има нота, няма да се поддадем на внушения

Премиерът Бойко Борисов потвърди, че е получена нота от руска страна, като посочи, че тя е свързана с митническата проверка в „Лукойл”. По думите му се проверяват всички петролни компании и това е довело до падане на цените и повишаване на качествата на горивата у нас.

„Когато направят нещо добро – като завода, инвестициите в Бургас, лично отивам, откривам, поздравявам ги. Когато проверяваме и търсим максимално доброто за потребителя, за гражданина, качествено гориво, евтино гориво, никой не може да ни се сърди за това”, посочи премиерът.

По думите му Shell, OMV и други също се проверяват, но дипломатически ноти от родните им страни не са пристигали.
„Многократно съм казвал, че руската дипломация е изключителна. В момента може би външният министър Сергей Лавров е най-добрият в света. Използват всеки случай да създават внушение. Ние няма да се поддадем на тях, тъй като винаги съм знаел, че православната църква и народът обичат руския народ, както и аз. Едното е история, памет, признателност. Другото са сметки”, посочи премиерът.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.