Шофьор разкри пред "Труд": Мигранти нападат камиони

По пътя от границата насам аз и колегите ми не смеем да спираме. Рискът е огромен. Мигранти ни дебнат и крадат брезентите на камионите. Нищо чудно и да се намърдат в каросериите, без някой да ги види, докато сме примерно за кутия цигари.

Това разказа Георги Желязков, шофьор от международни превози, който бе при комшиите на полицая Вълкан Хамбарлиев в Средец, убил незаконно преминал границата ни мигрант.

Подписката в защита на полицая тече с пълна сила в града, във всеки магазин. “Вече почти няма човек, който да не се е подписал”, коментират местните хора и крият къде са Вълкан, жена му Соня и близките му. Къщата е със спуснати щори и очевидно вътре няма обитатели. Вчера в Бургас се заговори, че Хамбарлиев ще даде изявления пред медиите след вторник.

Почти всички селски кметове в Странджа планина са се превърнали в “свръзка” между бежанци и граничари. Наскоро кметицата Недялка Добрева от село Вършилово разказа как изгубено през нощта в гората сирийче с плач намерило селото, а двама мигранти със счупени ръка и крак я потърсили за помощ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини