Косово следи честни ли са изборите у нас

Централната избирателна комисия на република Косово ще следи за провеждането на честни избори у нас, става ясно от регистъра на ЦИК. Наблюдателите от Прищина ще са седем. Досега е регистрирана само още една чужда неправителствена организация - датската Silba.

До вчера ЦИК бе регистрирала 15 български организации, които ще имат свои наблюдатели. Това са “Институт за социална интеграция”, “Център за свободна и качествена алтернатива”, “Институт за развитие на публичната среда”, асоциация “Прозрачност без граници”, “Федерация на независимите студентски дружества”, “Асоциация за реинтеграция на осъдени лица”, “Гражданска инициатива за свободни и демократични избори”, сдружение “Камчийски кът”, Фондация “Център за модернизиране на политики” и сдружение “Младежки демократичен алианс”. Все още не е записано в регистъра, но е регистрирано от ЦИК и сдружение “България на гражданите.”

До вчера три социологически агенции бяха заявили, че ще правят проучвания в деня на вота “ГАЛЪП ИНТЕРНЕШЪНЪЛ БОЛКАН” , “СОВА 5” и АФИС” ООД.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини