Разследват магазинерка за купуване на гласове

Полицията в Карнобат започна разследване на 34 годишната Катя И., собственичка на магазин за дрехи втора употреба в село Екзарх Антимово. Катя била арестувана миналия четвъртък, но пусната, тъй като разследването срещу нея продължава.

Трябва да бъдат рпазпитани всички 40 души, които фигурират в открития в чантата и списък, казаха от полицията. В списъка лицата били описани с трите имена и ЕГН по лична карта. До списъка имало и няколко лични, и дебитни карти.

Предполага се, че всички в списъка са от ромската махала. В ЕКзарх Антимово, Карнобатско, живеят 1200 души, от които само 150 са българи.

Все още не е известно за коя политическа сила е агитирала бизнесдамата, както и дали не е поела ангажимент само за контретно лице- кмет или общински съветник. Пред полицаите тя твърдяла, че личните карти били на нейни роднини, а дебитните- на жени, които и дължали пари.

Работата по случая продължава, каза шефът на РУП Карнобат Пламен Чолаков пред Труд. В Поморие също има досъдебно производство за изборна търговия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони