Кандидат за кмет алармира за заплахи от шеф на кооперация

Кандидатът за кмет за четвърти мандат на свищовското село Александрово Слави Славев в събота е алармирал полицията в крайдунавския град, че срещу него са отправени заплахи от председателя на местната земеделска кооперация Димитър Димитров.

Кандидат-управникът от Коалиция "За Свищов" твърди, че в събота Димитров се е заканвал пред роми от селото, че ще посегне на живота му. "Димитър Димитров заявил пред хора от малцинствата, че ако гласуват за мен и отново бъда избран за поста, ще ме заколи и ще излежи присъдата за убийство", сподели пред "Труд" Славев.

Той уточни, че за заплахите по негов адрес научил от избирателите, които побързали да го предупредят. "Със сина ми незабавно подадохме жалба в полицията. На място пристигнаха криминалисти и разпитваха хората от ромската махала. Многодетна майка потвърди думите на Димитров. Докато тя разказваше на полицаите за изявленията на шефа на кооперацията, мина момче, което каза, че и пред него се е заричал, че ще ме унищожи", обясни Славев.

Блюстителите на реда го посъветвали веднага да се прибере у дома си. "С Димитър Димитров сме роднини, но от много време той се държи агресивно към мен. Съпругата му е кандидат за общински съветник от БСП в Свищов", уточнява Слави Славев.

Потърсен за коментар по случая, Димитров категорично отрече да е отправял заплахи. "Това са лъжи. Неоснователно ме винят. Но наистина циганите гласуват за Славев, а той през годините не е създал нито едно работно място. Селото е в безобразно състояние. Освен това регистрира хора от други населени места, за да си осигури необходимите гласове", твърди Димитров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони