Хиляди на протест в Подгорица, има ранени

Шестима полицаи и двама цивилни граждани са ранени по време на демонстрация в столицата на Черна гора в неделя вечерта, предаде РИА „Новости”. Полицията използва и сълзотворен газ срещу протеста. През последните дни в столицата на Черна гора се разгоряха протестите с искания за оставка на правителството на Мило Джуканович, който фактически управлява страната над 20 години, съобщава БГНЕС.

Според съобщенията на полицията леко са ранени петима служители на правоохранителните органи, един офицер е получил тежка телесна повреда, а един от участниците в протеста е бил ударен с камък в главата, който бил предназначен за полицията. Леки наранявания получи и на работното си място редакторка в местния телевизионен канал Pink M, след като сградата бе замеряна с камъни.

Силите за сигурност арестуваха един от заподозрените за това нападение, който се оказа 36-годишен жител на Подгорица. Водещите медии в страната, включително държавната телевизия, съобщиха за използването на сълзотворен газ от силите на реда за разгонването на протеста, но в официалното съобщение на полицията такава информация липсваше.

По думите на лидера на Демократичния фронт Андрия Мандич, „цяла Черна гора е дошла в Подгорица”.

По неофициални данни акцията събра няколко хиляди участника в протеста. Опозиционните лидери, недоволни от социално-икономическата ситуация в страната, поискаха от властите до следващата събота да се сформира преходно правителство, а ако искането не бъде изпълнено, обещаха нови масови протести.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят