Григор загуби нови 4 позиции в ранглистата, вече е извън Топ 25

Пропадането на Григор Димитров в световната ранглиста продължава. Българският тенисист загуби още четири позиция и изпадна от Топ 25. Той заема 26-а позиция в новата класация на АТР. Толкова назад в ранглистата Гришо не е бил от октомври 2013 г., когато беше 28-и.

Втората ни ракета Димитър Кузманов загуби 35 позиции и вече е №330 в света. Димитър Кутровски е три позиции по-назад. Александър Лазов се завърна в Топ 400, записвайки прогрес от 13 места до 399-а позиция.

През тази седмица Григор Димитров може да загуби още точки, тъй като ще участва на турнира в Стокхолм, където преди година игра финал и сега трябва да защитава това постижение. Българинът триумфира в шведската столица през 2013 г.

В Топ 10 има само една промяна значителна и тя е завръщането на Жо-Вилфред Цонга в първата десетка след повече от година. Французинът, който игра финал в Шанхай, изхвърли от десетата позиция Кевин Андерсън. Рафаел Надал пък измести Томаш Бердих от петото място.

Цветана Пиронкова също отстъпи с 4 позиции в световната ранглиста и вече е извън Топ 50 - № 52 в новото седмично издание на класацията. Втората ни ракета при дамите Сесил Каратанчева губи още едно място и от днес е под № 109. В челната десетка при жените има само едно разместване. Анджелик Кербер, която игра финал в Хонконг в неделя, се изкачва до седма позиция за сметка на Луцие Шафаржова, която вече е девета.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт