Ван се вряза в минувачи в Торонто, деветима са загинали (ВИДЕО)

На 24 април 2018 да почерпят

Изложба на Гергана Минкова

Гениалните доктори „клъцни-срежи” Холивудските знаменитости дължат „естествения” си вид на виртуозни пластични хирурзи

Роналдо срещу германци – 22 мача, 26 гола (ИНФОГРАФИКА)

Върхът на Джеймс Бонд Интерактивни изживявания с автомобилите на Агент 007

Вижте как Кейт и Уилиам излизат от болницата с новородения принц

Александра Богданска-Петканова на почивка без мъжа си

Шофьор на претъпкан бус “вежливо” подхвърлил 30 лева подкуп на пътни полицаи

Спираме да ядем боклуците на Европа В София бе обсъдено бъдещето на здравните системи

Бившият лидер на босненските сърби Радован Караджич настоя за отмяна на присъдата му за геноцид

Трябва ли да ми изплащат „клас“ със задна дата, ако е дължим

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 24 април 2018

Д-р Мирослав Ненков: Таксата при общопрактикуващите лекари трябва да се увеличи

МО купува леки коли за един милион

Частните съдебни изпълнители във Велико Търново събират 746 милиона лева борчове към съдебната власт

Частните съдебни изпълнители във Велико Търново започват да събират борчове за милиони левове към съдебната власт. Акцията стартира след постигнато споразумение за това между ВСС и Камарата на ЧСИ.

Съдебни изпълнители от старата столица обясниха, че са имали срещи с председателите на съдилищата за уточняване на детайлите по процедурата. Сумата за цялата страна е 746 млн. лв. 

“Това е първата по рода си практика за събиране на публични вземания от частни съдебни изпълнители. Операцията стартира след като преди няколко месеца финансовият министър Владислав Горанов обяви,че НАП не може да се занимава със съдебните вземания, защото това не е приоритет на данъчните чиновници. Понеже дългът е двойният годишен размер за цялата съдебна власт у нас, през лятото се стигна до споразумение между съдебни съвет и ЧСИ-тата след отказа на НАП”, припомниха частни съдебни изпълнители от Велико Търново.

Те допълниха, че занапред съдилищата ще изпращат изпълнителните си листи вместо в НАП, при частните съдебни изпълнители.Така частниците ще пълнят празната съдебна хазна от наложени глоби по извършени престъпления по НК,санкциите по Закона за съдебната власт,глобите, налагани като санкция по Търговския закон,които отиват във ВСС. Във Велико Търново има 5 частни изпълнители и двама,спечелили конкурс, но все още не са встъпили в длъжност.

“Тъй като във Велико Търново има Апелативен съд, ще можем да налагаме и запори и възбрани и на цялата територия. Амбицирани сме да съберем вземанията на съдебния съвет и най-сетне да има пари за заплати, вещи лица, за съдебни заседатели, за свидетели. Много длъжници разчитат на факта, че за 100 лева глоба никой няма да ги търси, което наистина не е правено от НАП”, коментират съдебни изпълнители от болярския град.

Те уточниха, че таксите няма да са големи на гърба на длъжниците и дори ще бъдат минимални.Ако след покана за доброволно изпълнение обаче не се плати, ще се търсят имоти за продан.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.