Пламен Стоилов: Ремонт на улици и тротоари и над 1300 нови паркоместа са наш приоритет

С отварянето на летището, градът ни ще се превърне в перспективен транспортно-логистичен център, покриващ всички видове транспорт – сухопътен, железопътен, воден и въздушен

Траспортната инфраструктура в Русе ще продължи да се подобрява и модернизира. Още в началото на новия мандат ще стартира реализацията на мащабна програма за цялостен ремонт и преасфалтиране на уличната мрежа и прилежащите тротоари, изграждане на повдигнати пешеходни пътеки и кръстовища, с цел подобряване безопасността на движението. „Вече поставихме началото на изграждането на велосипедни алеи и велостоянки, като до края на 2019 г. се очаква общата дължина на веломрежата в града да надхвърли 20 км. Продължаваме с ремонтите и обезопасяването на пешеходните подлези в града, като вече сме изготвили проект за подлеза при МГ “Баба Тонка”“, заяви кандидатът за втори мандат като кмет на Русе Пламен Стоилов. По думите му през следващия мандат Русе ще разполага с нови 1 354 паркоместа – под “Булстрад Арена”, под Доходното здание и в близост до крайбрежната зона. На територията на община Русе, вече са изградени общо 5 нови общински паркинга с общ капацитет от близо 300 паркоместа. Те се намират в близост до „Булстрад Арена“, в началото на ул. „Плиска“, до бл. „Вида“, на ул. „Майор Атанас Узунов“ и до сградата на НАП в Русе.

Кандидатът за кмет на ГЕРБ Пламен Стоилов заяви, че предстои доизграждането на системата за видеонаблюдение като по този начин ще се подобри контролът върху трафика, както и сигурността на пешеходци, велосипедисти и водачи на автомобили. Приоритет е и монтирането на електронни информационни табла по автобусните спирки, въвеждането на нова схема на организация на маршрутите на обществения градски транспорт, както и изграждането на нови участъци от контактната тролейбусна мрежа и обновяване на автобусния и тролейбусния парк. Ще бъде въведена GPS система във всички градски и междуселищни линии и по този начин ще се упражнява контрол върху спазването на маршрутните разписания от превозвачите.

Въздушният транспорт е от изключително важно значение за града затова първата стъпка в тази посока е вече направена. Още до края на тази година Летище Русе ще получи лиценз да функционира като летищна площадка, който ще му даде право да обслужва малки самолети, а в бъдеще има възможност да бъде обособен и собствен пътнически терминал за обществено ползване. Целта ни е да увеличим капацитета на летището с привличане на пътнически и карго трафик. С отварянето на летището, Русе ще има необходимите предпоставки да се превърне в перспективен транспортно-логистичен център, покриващ всички видове транспорт – сухопътен, железопътен, воден и въздушен“, каза още Стоилов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини