Близо 12 милиона лева са влезли в населените места от община Велико Търново

Близо 12 милиона лева са влезли 36-е в населените места от община Велико Търново за четирите години, в които кмет бе Даниел Панов – настоящ кандидат на ГЕРБ за втори мандат. Това стана ясно при срещите на Панов и голяма част от кандидатите за общински съветници от ГЕРБ с жителите на Беляковец, Малки чифлик, Хотница Вонеща вода, Присово, Къпиново и Миндя. Над 4,2 милиона лева са инвестициите без програма „Местни инициативи” и без разходите за издръжка. В период, в който се смениха пет правителства, на година екипът на Даниел Панов е осигурявал средно по 1 050 000 лева. Населените места са разполагали със средства, които са с над 40% повече от обещанията на някои от опонентите му.

Само по програма „Местни инициативи” има почти 100% ръст на финансирането – от 160 000 лева през 2012 г. до 300 000 лева през 2015 г. Кметовете на 36-е населени места са реализирали проекти за близо 900 000 лева. 1,1 млн. лева са вложени в инфраструктура, по 1,2 милиона лева са инвестициите в сферите на образованието и социалните дейности, още 1,5 милиона лева са привлечени по линия на бедствията и авариите, а 300 000 лева струват поддръжката и ремонтът на общинската собственост. Паркове, детски площадки, спортни зони, ремонтирани читалища, сгради на кметства и пенсионерски клубове, отоплителни системи и видеонаблюдение са част от видимите резултати.

„Дори да сте партийни, гласувайте за личности. Даниел Панов каквото е казал, го е изпълнил. Толкова неща и с толкова бързи темпове бяха направени в последните четири години във Велико Търново и населените места, когато кмет бе Панов”, обърна се към жителите на Беляковец подкрепеният от ГЕРБ кандидат за кмет Албена Беренска. „Като кмет на община Велико Търново Даниел Панов винаги се е грижил за селата. Дай Боже пак да спечелим заедно”, каза по време на срещата Иван Чолаков. „Трябва да излезем и да гласуваме за Панов и за ГЕРБ, защото такава мащабна дейност в общината не е кипяла от 30 години”, бе отзвукът от аудиторията. „З0 години не бяхме виждали асфалт, а сега се правят улиците”, коментираха в Къпиново.

'Улиците и канализацията вълнуват жителите на населените места

Основните въпроси, които жителите на населените места поставиха по време на срещите, бяха свързани с инфраструктурата – ремонт на улици, канализация, водопроводи и пречиствателни съоръжения. Даниел Панов отговори, че в управленския си план за следващия мандат е заложил точно тези дейности. „Вече имаме възможност да кандидатстваме за европейски средства за ВиК- и пречиствателни съоръжения. Още по-голям ще е обемът на инвестиции от общинския бюджет за населените места. Правете проекти и ги подавайте до Общината”, обърна се Даниел Панов към кандидатите за кметове на селата, подкрепени от ГЕРБ. В Присово и Беляковец разработките вече са в напреднал етап.

Мобилна аптека ще обслужва населените места благодарение на екипа на Даниел Панов. По време на мандата му като кмет Общината е разработила проект за здравно обслужване, който вече е спечелен и в най-скоро време предстои реализацията му. Очакват се средства и от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, с които ще се ремонтират четири моста на територията на общината, засегнати от миналогодишното наводнение. Разработва се и инфраструктурен проект, който е за отсечката от Хлебозавода до язовир „Вятъра”. Очакванията са той да бъде готов до средата на следващата година и да бъде внесен до пътната агенция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини