„Юнайтед“ би „Челси“, Жозе не трепна

Мария и Мегз заровиха томахавките След като получи приза за Попфолк идол на годината, Фики се прибра да отпразнува изписването на първородния му син

„Лацио“ лети към Шампионската лига

Ген. Тодор Бояджиев разкри как е било подслушвано посолството на САЩ

Осъдиха на смърт 16 туркини за принадлежност към ИДИЛ

“Пирин” прекъсна серията от загуби

Северна Корея желае да започне диалог със САЩ

Юнкер: Македония е на прав път, може да получи препоръка от ЕК до няколко месеца

Депутатът Николай Бошкилов напуска ръководния екип на БСП-Благоевград

Обилни снеговалежи и силен вятър тази нощ и утре, червен код в областите Смолян и Кърджали

От Българска банка за развитие обявиха, че нямат участие в сделката по продажбата на ЧЕЗ

Нови боеве са избухнали Източна Гута

Путин, Меркел и Макрон са обсъдили ситуацията в Сирия

ГЕРБ обвини Нинова, че “пуска плоски лъжи”

МВР със съвети какво да правим при обилни снеговалежи и силен вятър

Близо 12 милиона лева са влезли в населените места от община Велико Търново

Близо 12 милиона лева са влезли 36-е в населените места от община Велико Търново за четирите години, в които кмет бе Даниел Панов – настоящ кандидат на ГЕРБ за втори мандат. Това стана ясно при срещите на Панов и голяма част от кандидатите за общински съветници от ГЕРБ с жителите на Беляковец, Малки чифлик, Хотница Вонеща вода, Присово, Къпиново и Миндя. Над 4,2 милиона лева са инвестициите без програма „Местни инициативи” и без разходите за издръжка. В период, в който се смениха пет правителства, на година екипът на Даниел Панов е осигурявал средно по 1 050 000 лева. Населените места са разполагали със средства, които са с над 40% повече от обещанията на някои от опонентите му.

Само по програма „Местни инициативи” има почти 100% ръст на финансирането – от 160 000 лева през 2012 г. до 300 000 лева през 2015 г. Кметовете на 36-е населени места са реализирали проекти за близо 900 000 лева. 1,1 млн. лева са вложени в инфраструктура, по 1,2 милиона лева са инвестициите в сферите на образованието и социалните дейности, още 1,5 милиона лева са привлечени по линия на бедствията и авариите, а 300 000 лева струват поддръжката и ремонтът на общинската собственост. Паркове, детски площадки, спортни зони, ремонтирани читалища, сгради на кметства и пенсионерски клубове, отоплителни системи и видеонаблюдение са част от видимите резултати.

„Дори да сте партийни, гласувайте за личности. Даниел Панов каквото е казал, го е изпълнил. Толкова неща и с толкова бързи темпове бяха направени в последните четири години във Велико Търново и населените места, когато кмет бе Панов”, обърна се към жителите на Беляковец подкрепеният от ГЕРБ кандидат за кмет Албена Беренска. „Като кмет на община Велико Търново Даниел Панов винаги се е грижил за селата. Дай Боже пак да спечелим заедно”, каза по време на срещата Иван Чолаков. „Трябва да излезем и да гласуваме за Панов и за ГЕРБ, защото такава мащабна дейност в общината не е кипяла от 30 години”, бе отзвукът от аудиторията. „З0 години не бяхме виждали асфалт, а сега се правят улиците”, коментираха в Къпиново.

‘Улиците и канализацията вълнуват жителите на населените места

Основните въпроси, които жителите на населените места поставиха по време на срещите, бяха свързани с инфраструктурата – ремонт на улици, канализация, водопроводи и пречиствателни съоръжения. Даниел Панов отговори, че в управленския си план за следващия мандат е заложил точно тези дейности. „Вече имаме възможност да кандидатстваме за европейски средства за ВиК- и пречиствателни съоръжения. Още по-голям ще е обемът на инвестиции от общинския бюджет за населените места. Правете проекти и ги подавайте до Общината”, обърна се Даниел Панов към кандидатите за кметове на селата, подкрепени от ГЕРБ. В Присово и Беляковец разработките вече са в напреднал етап.

Мобилна аптека ще обслужва населените места благодарение на екипа на Даниел Панов. По време на мандата му като кмет Общината е разработила проект за здравно обслужване, който вече е спечелен и в най-скоро време предстои реализацията му. Очакват се средства и от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, с които ще се ремонтират четири моста на територията на общината, засегнати от миналогодишното наводнение. Разработва се и инфраструктурен проект, който е за отсечката от Хлебозавода до язовир „Вятъра”. Очакванията са той да бъде готов до средата на следващата година и да бъде внесен до пътната агенция.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.