Облаци и до 22 градуса утре, на места ще превали

Aтмосферното налягане ще се понижава още и ще е по-ниско от средното за октомври. През нощта от северозапад облачността ще започне постепенно да се увеличава и вплътнява като до сутринта над цялата страна ще бъде облачно. Такава е прогнозата за времето, съобщиха  от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН, предаде "Фокус". Минималните температури ще бъдат между 8° и 13°. Около обяд ще завали, главно в Северозападна България. В Източна България ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 17° и 22°, по-ниски в Северозападна България. Привечер в северозападните райони вятърът ще започне да се ориентира от северозапад.

По Черноморието ще бъде облачно, след обяд и привечер с валежи по южното крайбрежие. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 18° и 21°. Температурата на морската вода е 17-19°. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала. Над планините ще е облачно. След обяд ще превали слабо над западните райони от Стара планина. Ще духа слаб, по високите части – умерен югозападен вятър. Температурите ще се понижат слабо и максималната на височина 1200 метра ще е 16°, на 2000 метра – около 10°

През нощта срещу сряда вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Дневните температури ще се понижат значително. Ще преобладава облачно време, на много места с валежи. В четвъртък и петък вятърът ще отслабне, временно ще бъде от североизток. Ще се понижат и минималните температури. Над по-голямата част от страната облачността ще остане значителна. С временни прекъсвания, преваляванията ще продължат, като на повече места и по-съществени по количество ще са в южните райони.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето