На 23 юли 2018 да почерпят

Фентъзи мелодрама с лесбийки и върколаци Бразилски фестивален хит стана мейнстрийм сензация

Израел нанесе нови въздушни удари в Сирия

Публикувайте във фейсбук в сряда следобед

Златка се татуира за новия любим

Движението по магистрала „Тракия“ е затруднено заради пороен дъжд

Германската армия ще наема граждани от други страни в ЕС

Косово призова за разследване на твърдения, че Сърбия продава оръжия на терористи

Крадена вода ни продава „Михалково“ АД Въпреки доказаните нередности дружеството продължава своята дейност

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 23 юли 2018

Крадец обрал два апартамента в столичния квартал „Изток“

Убиха инвалид заради 1000 лева (обзор) Жертвата трябвало да плати с парите рампа за количката си

Лондон не иска да плаща сметката за Брекзит Една трета от британците предпочитат Борис Джонсън пред Тереза Мей

Земетресение от 5,9 по Рихер в Иран Близо 130 души са пострадали

Израел спасява „Бели каски“ Около 800 души са прехвърлени през Голаните в Йордания

РИОСВ – Русе не прие решение на „Монтюпе“ за пломбата

РИОСВ в Русе не приема представения план за действие на „Монтюпе“ ЕООД, с който да се пусне пломбираната инсталация за каруселно леене на алуминий в завода за авочасти на 25 септември т.г. Това съобщиха от екоинспекцията в крайдунавския град. Дружеството е уведомено писмено за становището й.

Мерките не са достатъчни, за да гарантират ефективната работа на пречиствателните съоръжения към инсталацията, мотивира се РИОСВ. Тези предложения не са аргументирани от производителя на пречиствателното съоръжение и доставчика на адсорбента (веществото за пречистване на отпадъчните газове). Те се основават на взето техническо решение от „Монтюпе“. Контролните параметри за работата на пречиствателното съоръжение не са съобразени с техническата документация на производителя.

От екоинспекцията препоръчват да се анализира текущото състояние на производството и да се открият причините, водещи до отклонение от заложените норми и изисквания в комплексното разрешително. Те включват и потенциалните източници на интензивно миришещи вещества.

Систематата за очистване на отпадъчните газове може да се оцени по количеството емитирани замърсители и степента на замърсяване на атмосферния въздух в района на изпускащите устройства. Работата трябва да се направи, след като предварително се изследват използваните суровини в технологичните процеси. Така ще се определят веществата, които се отделят като емисии и се образуват в технологичния процес.
Необходимо е да се определи подходящ работен режим на изпускащите устройства, при който концентрацията на замърсяващи и миришещи вещества е достатъчно ниска, се казва още в писмото на РИОСВ. След като „Монтюпе“ представени взетите мерки, екоинспекцията ще ги подложи на оценка.

Леярната на завода беше запечатана след залпово обгазяване на крайдунавския град с вредни емисии на 14/15 септември т.г. Въпреки жалбата на „Монпюпе“, Административният съд потвърди заповедта за принудително спиране на инсталацията.
Снимка авторът

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.