Ван се вряза в минувачи в Торонто, деветима са загинали (ВИДЕО)

На 24 април 2018 да почерпят

Изложба на Гергана Минкова

Гениалните доктори „клъцни-срежи” Холивудските знаменитости дължат „естествения” си вид на виртуозни пластични хирурзи

Роналдо срещу германци – 22 мача, 26 гола (ИНФОГРАФИКА)

Върхът на Джеймс Бонд Интерактивни изживявания с автомобилите на Агент 007

Вижте как Кейт и Уилиам излизат от болницата с новородения принц

Александра Богданска-Петканова на почивка без мъжа си

Шофьор на претъпкан бус “вежливо” подхвърлил 30 лева подкуп на пътни полицаи

Спираме да ядем боклуците на Европа В София бе обсъдено бъдещето на здравните системи

Бившият лидер на босненските сърби Радован Караджич настоя за отмяна на присъдата му за геноцид

Трябва ли да ми изплащат „клас“ със задна дата, ако е дължим

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 24 април 2018

Д-р Мирослав Ненков: Таксата при общопрактикуващите лекари трябва да се увеличи

МО купува леки коли за един милион

РИОСВ – Русе не прие решение на “Монтюпе” за пломбата

РИОСВ в Русе не приема представения план за действие на “Монтюпе” ЕООД, с който да се пусне пломбираната инсталация за каруселно леене на алуминий в завода за авочасти на 25 септември т.г. Това съобщиха от екоинспекцията в крайдунавския град. Дружеството е уведомено писмено за становището й.

Мерките не са достатъчни, за да гарантират ефективната работа на пречиствателните съоръжения към инсталацията, мотивира се РИОСВ. Тези предложения не са аргументирани от производителя на пречиствателното съоръжение и доставчика на адсорбента (веществото за пречистване на отпадъчните газове). Те се основават на взето техническо решение от “Монтюпе”. Контролните параметри за работата на пречиствателното съоръжение не са съобразени с техническата документация на производителя.

От екоинспекцията препоръчват да се анализира текущото състояние на производството и да се открият причините, водещи до отклонение от заложените норми и изисквания в комплексното разрешително. Те включват и потенциалните източници на интензивно миришещи вещества.

Систематата за очистване на отпадъчните газове може да се оцени по количеството емитирани замърсители и степента на замърсяване на атмосферния въздух в района на изпускащите устройства. Работата трябва да се направи, след като предварително се изследват използваните суровини в технологичните процеси. Така ще се определят веществата, които се отделят като емисии и се образуват в технологичния процес.
Необходимо е да се определи подходящ работен режим на изпускащите устройства, при който концентрацията на замърсяващи и миришещи вещества е достатъчно ниска, се казва още в писмото на РИОСВ. След като “Монтюпе” представени взетите мерки, екоинспекцията ще ги подложи на оценка.

Леярната на завода беше запечатана след залпово обгазяване на крайдунавския град с вредни емисии на 14/15 септември т.г. Въпреки жалбата на “Монпюпе”, Административният съд потвърди заповедта за принудително спиране на инсталацията.
Снимка авторът

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.