На 6 април 2020 да почерпят

Девите да овладеят емоцията си, Скорпионите да не се поддават на ласкателствата – Дневният хороскоп на Алена

Иде бум на малоумни самоделни прически COVID-19 сам признал всичко пред руските учени

Свидетел предупредил полицията, че ще го застрелят На гроба на Мариян Марата се появила бележка с имената на килърите му

300 000 проститутки без препитание

СЗО преосмисля позицията си за маските (ИНФОГРАФИКА)

Картини под карантина Фантазьори създават шедьоври от тоалетна хартия, фолио, тенджери и домакински уреди

Отрицателни са пробите на контактните с народния представител Даниела Малешкова

Най-красивите близначки катерят модния Олимп 10-годишните Ава и Лия спасяват баща си от рак

Пандемията роди ново пиратство Винят САЩ, че отмъкват медицински пратки

Един болен от COVID-19 може да зарази 400 души

Защо Стийв Карел напусна „Офисът“

Горски пожар повиши нивата на радиация край Чернобил (ВИДЕО)

Бутици шият маски, за да избегнат фалит Захвърлиха роклите, правят само предпазните материали

Реанимират мярката 60/40 (обзор)

РИОСВ – Русе не прие решение на „Монтюпе“ за пломбата

РИОСВ в Русе не приема представения план за действие на „Монтюпе“ ЕООД, с който да се пусне пломбираната инсталация за каруселно леене на алуминий в завода за авочасти на 25 септември т.г. Това съобщиха от екоинспекцията в крайдунавския град. Дружеството е уведомено писмено за становището й.

Мерките не са достатъчни, за да гарантират ефективната работа на пречиствателните съоръжения към инсталацията, мотивира се РИОСВ. Тези предложения не са аргументирани от производителя на пречиствателното съоръжение и доставчика на адсорбента (веществото за пречистване на отпадъчните газове). Те се основават на взето техническо решение от „Монтюпе“. Контролните параметри за работата на пречиствателното съоръжение не са съобразени с техническата документация на производителя.

От екоинспекцията препоръчват да се анализира текущото състояние на производството и да се открият причините, водещи до отклонение от заложените норми и изисквания в комплексното разрешително. Те включват и потенциалните източници на интензивно миришещи вещества.

Систематата за очистване на отпадъчните газове може да се оцени по количеството емитирани замърсители и степента на замърсяване на атмосферния въздух в района на изпускащите устройства. Работата трябва да се направи, след като предварително се изследват използваните суровини в технологичните процеси. Така ще се определят веществата, които се отделят като емисии и се образуват в технологичния процес.
Необходимо е да се определи подходящ работен режим на изпускащите устройства, при който концентрацията на замърсяващи и миришещи вещества е достатъчно ниска, се казва още в писмото на РИОСВ. След като „Монтюпе“ представени взетите мерки, екоинспекцията ще ги подложи на оценка.

Леярната на завода беше запечатана след залпово обгазяване на крайдунавския град с вредни емисии на 14/15 септември т.г. Въпреки жалбата на „Монпюпе“, Административният съд потвърди заповедта за принудително спиране на инсталацията.
Снимка авторът

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.