Разпитаха Борисов за руските самолети (обзор)

Прокурорът го “въртял” час и половина

“Защитавал съм интересите на държавата”, заяви министър-председателят

“Мога да уверя тези, които са пуснали сигнала, че благодарение на нашите действия, а те са били законни, сме предотвратили преминаването на такива самолети. Нито има нарушение на конституцията, нито на какъвто и да е текст от закона. Но прокурорът прецени за нужно и час и половина ме въртя по темата.” Така премиерът Бойко Борисов коментира сигнала на “Протестна мрежа”, че е извършил “предателство”, като обявил на партиен форум искане на руски самолети да прелетят над страната ни на път за Сирия.

“Ако искат да ме оставят в историята за това, че съм казал, че не трябва да сваляме руски самолети, да ме вкарат в затвора. В същото изказване се обърнах и към Москва - да не го правят повече, защото в такъв момент да сложат на везна приятелството, братството, историческата ни памет със сегашните обстоятелства, е голямо изпитание”, каза Борисов. И допълни: “Знам пред какви рискове сме били изправени и затова по дипломатичен път сме намерили начин да го предадем на колегите в Москва. Вследствие на което виждате, че доста студенина лъха оттам. Сигналът казва, че съм в услуга на Русия. Руското правителство чрез външния си министър не спира да ме хули. Да се разберат. Аз съм защитавал интересите на държавата.”

Премиерът изведнъж прехвърли темата към предизборната кампания с думите: “Като не участвам пряко, няма кампания. Искате ли да се включа и да видите какво ще стане? Всичко живо ще започне да иска дебати!”. Накрая се похвали, че в четвъртък ще открие магистрала “Струма”, а в петък - “Марица”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право