Белканто - наследството на Павароти

“Белканто - наследството на Лучано Павароти” се нарича музикалният спектакъл на италианеца Франко Драгоне, който през ноември ще бъде представен и на сцени в няколко български града. Той е посветен на покойния вече прочут тенор, който на 12 октомври щеше да навърши 80 години.

“Белканто...” вече е представян в Париж, Лондон и Ню Йорк, но вечерта на 26 ноември е запазена за почитателите на Павароти в зала 1 на НДК в София. Следващите представления до 30 ноември ще бъдат в Русе, Варна, Бургас, Стара Загора и в Пловдив.

Франко Драгоне е разделил спектакъла на седем части, смесвайки класически оперни арии със съвременна музика. В началото звучат тържествена токата от операта “Орфей” на Монтеверди и “Алелуя” от Хенделовата “Месия”. В програмата са включени и откъси от “Севилският бръснар”, “Риголето”, “Травиата”, “Тоска” и “Мадам Бътерфлай”.

В един момент всичко излиза извън оперните шедьоври, за да се прелее в поп и рок интерпретации на части от “Бохемска рапсодия” и “Парижката Света Богородица”, гарнирани в танци и визуални ефекти. Всички изпълнения са на ученици на Павароти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура