Нови 99 заразени с коронавирус на поставения под карантина в Япония круизен кораб

Полицията удари автоморга в Перник, пълна с крадени части

Прокуратурата обжалва „паричната гаранция“ на шефа на депото за отпадъци край Дупница

Фонд „Земеделие“ преведе 4,5 млн. лв. по схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“

Иван Гешев изслушва кметове за „замразени“ сигнали за корупция

Рийз Уидърспуун и дъщеря й са като близначки

203 ученици се включиха в Националния конкурс „Любовта в нас“ Десетокласничка грабна специалната награда на кмета на Варна

“Сън“ : Търсите почивка на най-добра цена? България е най-евтината

Президентът Радев: Ако някой трябва да се страхува от оставането на власт, това е самият Борисов

Вицепремиерът Николова инспектира изграждането на българския павилион на ЕКСПО ДУБАЙ 2020

Българин на финал в Шотландия

Тръмп се пусна с президентската лимузина по писта на НАСКАР (ВИДЕО)

„Избери, за да помогнеш” събра близо 260 хил. лв. в подкрепа на 23 значими каузи

НОИ е издал повече от половин милион ПИК за три години

Елтън Джон изгуби глас, избухна в сълзи и прекрати концерта си (ВИДЕО)

Пламен Стоилов: 250 ще са новоизградените детски площадки в Русе

Ще продължим с обезопасяването на зоните в близост до училищата и детските градини с монтирането на повдигнати пешеходни пътеки и светлинни предупредителни знаци

През следващите четири години наш приоритет ще са благоустрояването на кварталите и междублоковите пространства. Ще преасфалтираме основно главни и второстепенни улици и ще ремонтираме тротоарите. Това заяви кандидатът за втори мандат като кмет на Община Русе Пламен Стоилов. По думите му до 2019 г. общият брой на ремонтираните и новоизградени детски площадки в кварталите ще надхвърли 250.

„Ще продължим с обезопасяването на зоните в близост до училищата и детските градини с монтирането на повдигнати пешеходни пътеки и светлинни предупредителни знаци. Ще поканим архитекти и хора на изкуството да подкрепят усилията ни в търсенето на креативни решения как да променим облика на непривлекателни и нефункционални градски пространства, като им придадем нов смисъл и ги превърнем в места за култура, творческа изява, срещи и прекарване на свободното време“, каза още Пламен Стоилов.

През мандата ще бъде обновено и модернизирано уличното осветление в целия град. Ще бъдат монтирани нови осветителни тела с висока енергийна ефективност, които ще се управляват от интелигентна електронна система, осигурявайки качествено улично осветление.

Ще продължи активното участие на Общината в Националната програма за енергийна ефективност на жилищните сгради, с цел подобряване условията на живот за хиляди русенски домакинства, понижаване на енергийните разходи и удължаване живота на обитаваните сгради.

До момента е извършено благоустрояване и озеленяване на междублоковите пространства при бл. №1 и №3 в кв. „ЦЮР“, бл. „Вида“ в кв. „Възраждане“ и бл. №305 в кв. „Чародейка“. Обновени са близо 100 съществуващи детски площадки и са изградени изцяло 7 нови, като са създадени и нови спортни игрища, спортни площадки и фитнес на открито, които предоставят възможност на русенци да спортуват активно. През последните 4 години са изградени 5 нови общински паркинга, осигурено е улично осветление за около 42 блока и 9 улици, а 38 жилищни блока, в които живеят близо 5 000 русенци участват в програмата за безплатно саниране.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.