Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Чавдар Златев е новият член на УС на Fibank

Пламен Стоилов: 250 ще са новоизградените детски площадки в Русе

Ще продължим с обезопасяването на зоните в близост до училищата и детските градини с монтирането на повдигнати пешеходни пътеки и светлинни предупредителни знаци

През следващите четири години наш приоритет ще са благоустрояването на кварталите и междублоковите пространства. Ще преасфалтираме основно главни и второстепенни улици и ще ремонтираме тротоарите. Това заяви кандидатът за втори мандат като кмет на Община Русе Пламен Стоилов. По думите му до 2019 г. общият брой на ремонтираните и новоизградени детски площадки в кварталите ще надхвърли 250.

„Ще продължим с обезопасяването на зоните в близост до училищата и детските градини с монтирането на повдигнати пешеходни пътеки и светлинни предупредителни знаци. Ще поканим архитекти и хора на изкуството да подкрепят усилията ни в търсенето на креативни решения как да променим облика на непривлекателни и нефункционални градски пространства, като им придадем нов смисъл и ги превърнем в места за култура, творческа изява, срещи и прекарване на свободното време“, каза още Пламен Стоилов.

През мандата ще бъде обновено и модернизирано уличното осветление в целия град. Ще бъдат монтирани нови осветителни тела с висока енергийна ефективност, които ще се управляват от интелигентна електронна система, осигурявайки качествено улично осветление.

Ще продължи активното участие на Общината в Националната програма за енергийна ефективност на жилищните сгради, с цел подобряване условията на живот за хиляди русенски домакинства, понижаване на енергийните разходи и удължаване живота на обитаваните сгради.

До момента е извършено благоустрояване и озеленяване на междублоковите пространства при бл. №1 и №3 в кв. „ЦЮР“, бл. „Вида“ в кв. „Възраждане“ и бл. №305 в кв. „Чародейка“. Обновени са близо 100 съществуващи детски площадки и са изградени изцяло 7 нови, като са създадени и нови спортни игрища, спортни площадки и фитнес на открито, които предоставят възможност на русенци да спортуват активно. През последните 4 години са изградени 5 нови общински паркинга, осигурено е улично осветление за около 42 блока и 9 улици, а 38 жилищни блока, в които живеят близо 5 000 русенци участват в програмата за безплатно саниране.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете