Тайфун удари Гери Дончева във Филипините

Тайфунът "Копу" налетя на 30 миски от цял свят, сред които и българката Гери Дончева, пише "България днес".

Само преди ден стихията отне живота на най-малко четирима души във Филипините, предизвика наводнения и свлачища и разруши хиляди домове в страната.

Точно по това време се провежда и конкурсът "Мис Глобъл". Красавици от цял свят и огромният екип, който организира проявата ке сблъскаха с непредвидена ситуация.

"Тайфун ни удари, евакуираха ни с жандармерия, на сигурно място сме". С тези думи нашенката Гери Дончева успокои близките си. Ураганните ветрове още не са приключили и миските са блокирани в столицата Манила. Заради разрушен мост моделките от цял свят пътували шест часа по заобиколен маршрут, за да се доберат до хотела, в който са настанени.

Дончева е направила и клипче на бурята от стаята си.

"Това е тайфунът с леката му форма, чакаме и по-силен. Утре ще е най-тежко", обезпокоително пише Гери в неделя през нощта. В официалния сайт на проявата организаторите са категорични, че са взели всички необходими мерки и финалът ще се проведе на 25 октомври. Нашата представителка нашумя с участието си в реклама за сирене, показвайки огромния си "балкон". На международния конкурс Гери планира още да чете на български език от детската книжка, на която самата тя е автор, както и да изпълни своя рап песен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят