Владо Николов: Волейболът е логичен спорт, победа над Франция щеше да е нелогична

“Какво не достигна, за да стигнем до финал? Може би малко късмет. А всъщност, ако не трябваше да разчитаме на късмет, това малко е много – разликата в спортно-техническите качества между България и Франция за момента категорично е в полза на Франция.

Благодарение на тази невероятна публика, благодарение на нашето себераздаване успяхме да направим така, че тази голяма разлика да бъде минимална и да не си личи, но нея я има, съществува.”

Това коментира пред bTV капитанът на националния отбор по волейбол Владимир Николов.

“Бяхме 24:24 в третия гейм, който, ако бяхме успели да затворим, щяхме да играем на финал и най-вероятно щяхме да спечелим, но в спорта е така, особено във волейбола. Волейболът е по-скоро логичен спорт. И аз мога да кажа, че ако България беше спечелила този мач, това щеше да е нелогично, щеше да изненада. Това, че Франция накрая спечели мача и първенството, беше закономерно”, посочи още Владо.

Той отново благодари на публиката, която с подкрепата си е заредила отбора с енергия, “караше ни да правим неща, които при нормални обстоятелства не бихме успели да постигнем”.

“Благодаря на всички фенове, които ни подкрепиха в залата. За нас беше изключително важно. Това, което си казахме след мача с Франция, е, че въпреки разочарованието утре имаме мач с Италия и че трябва да се съберем и да го изиграем и него по най-добрия начин”, каза още Николов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.