В бой за "черно" такси - двама намушкани и потрошени коли

Двама мъже пострадаха, наръгани с нож, и две коли бяха потрошени в битка между охранители и мъже, заподозрени за нелегална таксиметрова дейност в Берковица. Случаят се разследва.

Битката започнала към 7 часа сутринта до Автогарата на предбалканския град. Охранителите на гарата Кирил И. /37 г./ и Иван З. /65 г./ се опитали да изгонят Розен Г. /49 г./ и сина му Георги Р. /29 г./, които, според гардовете, с "Форд Галакси" обирали пътници преди да тръгнат автобусите.

Между четиримата мъже избухнал скандал, разменили се удари и според берковчаните гардовете потрошили предното стъкло и срязали три от гумите на колата им. Шофьорите подали сигнал за инцидента в полицията, но малко по-късно, към 10.36 ч. четиримата пак се срещнали в болницата в Берковица и боят пламнал отново.

Розен Г. извадил нож и намушкал в ръцете гардовете на автогарата. Ранените са били прегледани и превързани в "Спешна помощ". След като излезли, охранители установили, че колата "Фолксваген поло" на Кирил И. е с пукнато предно стъкло и пукната лява предна гума. На мястото пристигнала полиция и Розен Г. посочил контейнера, където изхвърлил ножа си. По случая са образувани две досъдебни производства. Войната между "черните" таксита и автобусните фирми в района тлее отдавна, но преки сблъсъци досега не е имало, коментираха осведомени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони