Мария Шарапова обяви края на кариерата си

Министър Димитров предупреди кметовете да не се оскъпяват проекти за рекултивация на депа

14 дни изолация за блокираните туристи, сред които и българско семейство, в хотела в Тенерифе Четирима се вече заразените с коронавирус

Президентът Радев: България е сред първите държави, установили дипломатически отношения с Кипър

Китайци раздават маски на българи, проверяващи кораба им в Бургас

9 варненци са в болница, изследват ги за коронавирус

Партията „Има такъв народ“ на Слави Трифонов подава в петък документи за регистрация в съда

Трима търговци на млечни продукти на съд за данъчни измами, ощетили бюджета с близо 1,2 млн. лв.

Самоуби се бивш шеф на ВиК „Йовковци“ във Велико Търново Никола Русев бе подсъдим за безстопанственост за над 800 000 лева

БЧК няма запас от защитни маски Закон трябва да защити доброволците от уволнение, призова акад. Христо Григоров

Доклад на ЕК: България постига важен напредък в укрепването на финансовия сектор Структурни реформи и допълнителни инвестиции са необходими за повишаване на производителността, съветват от Брюксел

Взеха проба за коронавирус на ученик от Хасково след завръщане от лагер

Засякоха мъртво пиян шофьор без книжка

Паника във Видин заради коронавируса, искат спешно заседание на общинския съвет

България и Гърция засилват сътрудничеството в транспорта, туризма и инвестициите

„Дойче банк“ превела погрешка 6 милиарда долара на клиент

Най-голямата германска банка „Дойче банк“ е превела случайно сума от 6 милиарда долара на клиент, след като бил въведен грешен номер на сметка. Млад служител на подразделението за валутни операции е направил тази грешка през юни, уточнява „Блумбърг“, като се позовава на информиран източник. Шестте милиарда долара са прехвърлени на американски спекулативен фонд, който е клиент на банката, и ден по-късно са възстановени. Служителят е обработил „брутна сума вместо нетна“.

„Дойче банк“, която е изправена пред хиляди правни спорове, обяви в неделя мащабна реорганизация на дейностите си и промени в ръководството.

Германската банка се оказа замесена в повечето големи банкови скандали от последните години – манипулиране на междубанкови лихви, съмнителни сделки при търговия с квоти за въглеродни емисии – като за някои от тях й бяха наложени огромни глоби (например 2,5 милиарда долара в САЩ през юни), припомня АФП.

Компанията е затънала в 6000 съдебни дела, които правят трудно изпълни обещанията за печалба. Освен това групата ще закрие корпоративното си банкиране и бизнеса с ценни книжа в Русия до края на годината на фона на подозрения в пране на пари.

Служителите на „Дойче банк“ са общо над 98 000, а оборотът й е 32 милиарда евро.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.