Министерски съвет пусна официален сайт за борба с коронавируса Ще предоставя официална информация за всички предприети мерки и дейности

Харви Уайнстийн вече няма симптоми на Covid-19

Дават по една минимална работна заплата и осигуровки за свободния сектор в културата

Вицепремиерът Каракачанов предлага забрана за внос на чужди земеделски продукти в сезона до изчерпване на българските

Какво прави българинът, като му кажат “не излизай”?

Бой в домашния арест Веруюто „Бие ме, защото ме обича“ се възражда в здравната криза

Борис Джонсън остава в болница

61-годишна жена е с коронавирус в болницата в Горна Оряховица От общо петима заболели, трима вече са здрави

Тръмп, Путин и крал Салман обсъдиха стабилизиране на търговията с петрол

Д-р Симидчиев: Алергичният ринит може да бъде сгрешен с вирусна инфекция

Катастрофа ограничава движението на магистрала „Тракия“

13 нови случая на коронавирус у нас, общият брой на заразените е 624 (ВИДЕО) Чака се пробата на починал мъж в Александровска болница, каза ген. Мутафчийски

Днес е Разпети петък за католиците

Две бременни жени починаха от коронавирус в Мексико

Над 1 600 000 са потвърдените случаи на COVID-19 по света, жертвите на заболяването са близо 94 хиляди

КРИБ и Йорданка Фандъкова подписаха меморандум за сътрудничество

„През последните 4 години КРИБ активно участва в консултативния бизнес съвет към кмета на София“. Това каза Кирил Домусчиев, председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) , по време на среща с кандидата за кмет на София от ПП ГЕРБ Йорданка Фандъкова, на която двете страни подписаха меморандум за съдействие в развитието на стопанската дейност и осигуряването на благоприятна бизнес среда в столицата, предаде „Фокус“ .

„Ще се радвам при един следващ мандат на г-жа Фандъкова това партньорство да продължи и ние да можем да участваме със съвети и мнения, касаещи София и нейното развитие. Ние сме силно удовлетворени от това, което се реализира в мандата на г-жа Фандъкова и се надявам партньорството ни да продължи“, посочи Домусчиев. По думите му, подписаният меморандум предвижда много ангажименти за Йорданка Фандъкова, която тя приема да изпълни при евентуално нейно преизбиране за кмет на столицата.

„Както знаете, една от темите, която КРИБ много застъпва, е битката със сивия сектор. Това е нещо, за което с г-жа Фандъкова се договаряме заедно да се борим и заедно да предприемаме мерки, които да доведат до свиването на този сектор. КРИБ, като организация на отговорния и светлия бизнес, ще застава винаги с идеи и предложения за подобряване на нашата столица“, обясни още Кирил Домусчиев.

„Вече получих подкрепа от КНСБ с подписване на споразумение, а днес получавам и от КТ „Подкрепа“. Това каза пред журналисти кандидатът за кмет на Столична община от ПП ГЕРБ Йорданка Фандъкова, която представи приоритетите от програмата си за управление на София 2015 – 2019 г. пред представители на КТ „Подкрепа“.

„За да се развият редица от сферите в основата стои социалният диалог. Без диалог ще има само конфронтация. Благодарна съм на КТ „Подкрепа“, тъй като във всичките тежки моменти сме сядали на масата за преговори. Уверявам ви, че тези разговори никога не са били лесни, но сме намирали най-доброто решение, така че да развиваме града и системите – да остане София един от градовете с най-ниска безработица в най-тежките години на криза“, обясни Фандъкова. Тя уточни, че безработицата в София е около 3,5%, което е с пъти по-ниско от средното за страната.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.