Прокуратурата обжалва „паричната гаранция“ на шефа на депото за отпадъци край Дупница

Фонд „Земеделие“ преведе 4,5 млн. лв. по схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“

Иван Гешев изслушва кметове за „замразени“ сигнали за корупция

Рийз Уидърспуун и дъщеря й са като близначки

203 ученици се включиха в Националния конкурс „Любовта в нас“ Десетокласничка грабна специалната награда на кмета на Варна

“Сън“ : Търсите почивка на най-добра цена? България е най-евтината

Президентът Радев: Ако някой трябва да се страхува от оставането на власт, това е самият Борисов

Вицепремиерът Николова инспектира изграждането на българския павилион на ЕКСПО ДУБАЙ 2020

Българин на финал в Шотландия

Тръмп се пусна с президентската лимузина по писта на НАСКАР (ВИДЕО)

„Избери, за да помогнеш” събра близо 260 хил. лв. в подкрепа на 23 значими каузи

НОИ е издал повече от половин милион ПИК за три години

Елтън Джон изгуби глас, избухна в сълзи и прекрати концерта си (ВИДЕО)

Евакуираха жилищен блок в Златоград заради пожар

КРИБ и Йорданка Фандъкова подписаха меморандум за сътрудничество

„През последните 4 години КРИБ активно участва в консултативния бизнес съвет към кмета на София“. Това каза Кирил Домусчиев, председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) , по време на среща с кандидата за кмет на София от ПП ГЕРБ Йорданка Фандъкова, на която двете страни подписаха меморандум за съдействие в развитието на стопанската дейност и осигуряването на благоприятна бизнес среда в столицата, предаде „Фокус“ .

„Ще се радвам при един следващ мандат на г-жа Фандъкова това партньорство да продължи и ние да можем да участваме със съвети и мнения, касаещи София и нейното развитие. Ние сме силно удовлетворени от това, което се реализира в мандата на г-жа Фандъкова и се надявам партньорството ни да продължи“, посочи Домусчиев. По думите му, подписаният меморандум предвижда много ангажименти за Йорданка Фандъкова, която тя приема да изпълни при евентуално нейно преизбиране за кмет на столицата.

„Както знаете, една от темите, която КРИБ много застъпва, е битката със сивия сектор. Това е нещо, за което с г-жа Фандъкова се договаряме заедно да се борим и заедно да предприемаме мерки, които да доведат до свиването на този сектор. КРИБ, като организация на отговорния и светлия бизнес, ще застава винаги с идеи и предложения за подобряване на нашата столица“, обясни още Кирил Домусчиев.

„Вече получих подкрепа от КНСБ с подписване на споразумение, а днес получавам и от КТ „Подкрепа“. Това каза пред журналисти кандидатът за кмет на Столична община от ПП ГЕРБ Йорданка Фандъкова, която представи приоритетите от програмата си за управление на София 2015 – 2019 г. пред представители на КТ „Подкрепа“.

„За да се развият редица от сферите в основата стои социалният диалог. Без диалог ще има само конфронтация. Благодарна съм на КТ „Подкрепа“, тъй като във всичките тежки моменти сме сядали на масата за преговори. Уверявам ви, че тези разговори никога не са били лесни, но сме намирали най-доброто решение, така че да развиваме града и системите – да остане София един от градовете с най-ниска безработица в най-тежките години на криза“, обясни Фандъкова. Тя уточни, че безработицата в София е около 3,5%, което е с пъти по-ниско от средното за страната.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.