Ловци подгониха глигани разбойници

Наказателни акции срещу пакостливи диви свине започнаха ловците в берковското село Замфирово. Стада от прасета съсипват нивите в района и стопаните са потърсили помощ от стрелците. В последния си излет мъжете с пушки са покосили 6 диви свине.

"Хората от селото от седмици ни се оплакват от небезите на глигани в нивите с царевица и слънчоглед. Не стига че ядат здраво, но и изпотъпкват всичко наоколо, големи щети нанасят!", сподели шефът на дружинката в Замфирово Боян Бонов.

В първите си излети през октомври ловците не могли да открият четирикраките разбойници. В неделя обаче обкръжили гъсталаците над масивите с царевица и налетели на цяло стадо диви прасета. В започналата канонада гоначите повалили 4 свине, а на пусиите паднали още 2. С точен мерник се отличили Дамян Ангелов, Любомир Младенов, Ангел Гришин, Георги Кирков, Пламен Обретенов и Тихомир Дамянов.

С точен мерник се отличили Дамян Ангелов, Любомир Младенов, Ангел Гришин, Георги Кирков, Пламен Обретенов и Тихомир Дамянов.

"Ще продължим да пазим реколтата на хората, но стрелбата не е единствената ни дейност. Подхранваме дивеча в горите, довършваме четвърти заслон в района и възстановяваме стара чешма!", похвалиха се замфировските ловци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони