Приключи най-големият европроект на Сливен за 65 млн. лева

Най-големият европейски проект на Сливен за обновяване и ремонт на ВиК-мрежата на стойност над 65 млн.лева приключи. На официалната церемония лентата прерязаха изпълняващият длъжността кмет Румен Андонов, зам.-кметовете по европроектите и строителството Румен Стоилов и Иван Манчев, представители на фирмата-изпълнител и на надзора.

Реконструкциите продължиха 2 години в кварталите "Клуцохор", "Комлука" и централната градска част. Бяха вложени модерни материали в 26 км канализация и 18 км водопроводи. В резултат ще се подобри качеството на питейната вода, ще бъде намалена инфилтрацията на канализационните води в почвата, ще бъдат понижени загубите на вода. Проектът е от полза за домакинствата, които благодарение на него за първи път са включени в градската канализация.

Строителството по проекта е прието без никакви забележки. А изпълнителят и надзорът са представили гаранции за отстаняване на дефектите по него в едногодишен срок.

Това е вторият проект за воден цикъл на Сливен. Първият бе замразен от Европа през 2010 г. Работата бе възстановена през 2013г., след като проектът бе преработен и бяха извършени някои допълнителни дейности. Финансирането бе по Оперативна програма "Околна среда" на стойност близо 62 млн.лева. Собственият принос на община Сливен бе за близо 4 млн.лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони