Аржентинец си смени пола, за да се пенсионира пет години по-рано

Поддръжката на оградата по границата ще става без обществени поръчки, реши парламентът

АПИ: 440 снегорина чистят републиканската пътна мрежа Затворени за тирове са участъци от магистралите Тракия и Хемус

Идва краят на такситата Автономни коли като Renault EZ-GO ще изпълняват таксиметрови услуги

Разкриват ЕГН-то ни за броени минути, само с името и рождената дата

Столична община: Продължава снегопочистването в София

Софийският участък на магистрала “Тракия” е затворен за камиони

Жельо Бойчев: Гинка Върбакова ще бъде поканена отново в Народното събрание

Емил Караниколов: 131 са проблемните язовири в страната Парите за ЧЕЗ не са проверени, защото реално плащане все още няма, обясни министърът на икономиката

Магистрала “Люлин” в посока София е затворена за снегопочистване

Ограничено e движението на камиони над 12 тона през Предела Ограничено е движението и по други планински пътища

Можем да разберем, но едва ли и да оправдаем Престъпленията се преназовават в „непрестъпления“, слабостта в сила и обратното

Как се различава близначка?

Шефът на „Пирогов”: Не съм съкращавал хора, скоро ще има видимо увеличение на заплатите

20-годишно момиче е пребито в Студентски град Искали да го ограбят

Приключи най-големият европроект на Сливен за 65 млн. лева

Най-големият европейски проект на Сливен за обновяване и ремонт на ВиК-мрежата на стойност над 65 млн.лева приключи. На официалната церемония лентата прерязаха изпълняващият длъжността кмет Румен Андонов, зам.-кметовете по европроектите и строителството Румен Стоилов и Иван Манчев, представители на фирмата-изпълнител и на надзора.

Реконструкциите продължиха 2 години в кварталите “Клуцохор”, “Комлука” и централната градска част. Бяха вложени модерни материали в 26 км канализация и 18 км водопроводи. В резултат ще се подобри качеството на питейната вода, ще бъде намалена инфилтрацията на канализационните води в почвата, ще бъдат понижени загубите на вода. Проектът е от полза за домакинствата, които благодарение на него за първи път са включени в градската канализация.

Строителството по проекта е прието без никакви забележки. А изпълнителят и надзорът са представили гаранции за отстаняване на дефектите по него в едногодишен срок.

Това е вторият проект за воден цикъл на Сливен. Първият бе замразен от Европа през 2010 г. Работата бе възстановена през 2013г., след като проектът бе преработен и бяха извършени някои допълнителни дейности. Финансирането бе по Оперативна програма “Околна среда” на стойност близо 62 млн.лева. Собственият принос на община Сливен бе за близо 4 млн.лева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.