Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 22 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за събота, 22.02.2020

На 22 февруари 2020 да почерпят

Министър Димитров ще се запознае на място със ситуацията със замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Захариева: Страната ни е във връзка с агенция, която ще превози тялото на убития в Германия българин

Кола блъсна две жени в Хасково Автомобилът се качил на тротоара и влачил една от пострадалите

Шестима души с коронавирус в италианско градче, затварят училища и офиси

Испанският скеч за Бойко Борисов (Обзор) Отнасям се с разбиране към всички тези сигнали на моя съсед по месторабота, каза министър-председателят

Съблякоха и обраха 14-годишно момче в столичен автобус

Установено е ново замърсяване на реките Юговска и Чепеларска с цианиди

Премиерът Борисов: ЕС се нуждае от по-амбициозен бюджет (ВИДЕО)

Самуел Финци откри Берлинале на 12 езика

Ердоган призова Путин за спиране на офанзивата на сирийския режим в Идлиб

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Ивелина Василева: Разследването срещу премиера Борисов е фалшива новина

МВР спирало тока по границата с Турция за икономии

За да пести ток по българо-турската граница, МВР изключвало части от интегрираната система за охрана. Така избягвало плащане на непосилни за бюджета му такси върху сметките. Това съобщиха осведомени източници пред “Труд”, след разразилия се спор дали видeонаблюдението е работило по време на инцидента с убит афганистанец край Средец. 

В Закона за енергетиката тази пролет била включена такса “Реактивна енергия”, разказаха осведомени. А интегрираната система нямала устройства за премахване на тази енергия. Затова върху тока по българо-турската граница се начислявали високи такси – около 150 000 лв. на месец върху сметката. МВР поискало от Министерството на финансите тръжна процедура, с която да се купят такива устройства. Междувременно било принудено да спира тока на системата на труднодостъпни места, където обикновено не минавали бежанци.

Зам.-министър Филип Гунев призна пред журналисти, че МВР няма пари за поддръжка на системите за охрана на границите. Тази година ведомството 4 пъти искало сердства от финансовото министерство. Отказано им било с мотив, че няма съгласуван план за справяне с бежанците. Според Гунев поддръжката на термовизионните камери, сеизмичните, инфрачервените датчици и радиолокационната техника излизала милиони на година.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.