САЩ намаляват бойците си в Африка За да се фокусират над заплахите от Русия и Китай

Ралица Паскалева предаде псевдо продуцент на ФБР Измамникът искал да я прави порно актриса

Вино без градус е новата мода Наши производители вече правят експерименти за производството му

Протестиращите майки за оставката на Валери Симеонов: Ще чакаме решението на Народното събрание

Министерски съвет потвърди: Оставката на Валери Симеонов е лично негово решение

Насрочиха процес за бунга-бунга партитата Силвио Берлускони отново на мушката на съдебната власт

Въглищата с етикет, дървата да са сухи Финансови глоби за кметове, ако трудно се диша

Протестиращи в Перник пак блокираха магистрала „Люлин“

„Да бъде ден!” – зовеше Смирненски

Германия и Франция се разбраха за единен бюджет на Еврозоната

До 1,5 млн. българи поваля грипът 140 хиляди ваксини вече са изчерпани от пазара

Валери Симеонов: Хайде сега да видим, след като си подадох оставката, с какви основания ще продължават протестите Борбата продължава, основанието за радост у моите опоненти е преждевременно, заяви той

Труд Уикенд – един вестник за два дни

Русия заплаши Украйна с „драстични мерки“, ако спира нейни кораби в Азовско море

Полицията издирва 12-годишно момче

Иван Портних: Готови сме с проекти за нова инфраструктура и рибарско селище в Аспарухово

Имаме пълна проектна готовност за обновявяне на Аспарухово. В района предстоят инвестиции на стойност 100 млн. лв., които гарантират цялостна рехабилитация на улици, обновяване и развитие на парка, както и на рибарското селище. Това обяви на среща с жители на Аспарухово Иван Портних, кандидат на ГЕРБ за кмет на Варна.

По думите му ремонти предстоят за основните улици в квартала – „Първи май“, „Народни будители” и „Кирил и Методий“, а разширение с две платна – на ул. „Мара Тасева“. Връзката на Аспарухово с централната част на града ще бъде съществено подобрена и след предстоящия ремонт на Аспаруховия мост. Проектирането е обезпечено от общинския бюджет, а мащабната и сложна реконструкция на стратегическото съоръжение ще бъде извършена с подкрепата на правителството. С 35 млн. лв. от държавния бюджет Аспаруховият мост ще бъде укрепен, ще се изградят велоалея, както и тротоар за пешеходно преминаване, обясни Портних.

Множество въпроси бяха поставени и за парка в района. Управленската програма на кандидата на ГЕРБ за кмет на Варна предвижда инвестиции в развитието на алейната мрежа, в изграждането на детски и спортни площадки. „Предвиждаме 4 млн. лв. да бъдат вложени в разширяването на парковата среда и в обособяването на зона за отдих и атракции. Целта ни е да развием уникалните дадености на района – широка плажна ивица и парк с огромен потенциал. Аспаруховият вал също ще бъде социализиран”, допълни Иван Портних. Нови перспективи за туризма в района той очерта и чрез възраждане облика на рибарското селище в местността „Карантината“. Проектът за него предвижда да се развие в етнографски комплекс, който да привлича жителите и гостите на града.

Финансиране е осигурено и за изграждането на рибарско пристанище в Аспарухово.

„Подписахме меморандум с Българската академия на науките, за да започне работата по проекта. Щом той бъде завършен, ще бъде обсъден публично. Целта ни е съоръжението да не натежи на общия пейзаж, а да бъде подходяща добавка към него”, коментира Портних в отговор на въпросите на рибари.

Той информира още, че има проектна готовност и за паркова зона по протежението на канала. В тази част на района се предвижда и изграждането на покрит басейн. За ремонта на двата охранителни канала – по ул. „Моряшка” и „Горна студена”, тече процедура за избор на изпълнител на обществената поръчка. Финансирането – 8 млн. лв., бе спечелено от фонд „Солидарност“ на ЕК, отчете Иван Портних и припомни, че екипът от Европейската комисия, който провери на място работата, даде висока оценка на община Варна за коректно проведените процедури.

Вече можем да кандидатстваме с проекти не само по националните програми, а и директно в Брюксел. Доказахме се като добър партньор както на европейските институции, така и на държавата, затова само за 9 месеца Варна получи от правителството 50 млн. лв., подчерта кандидатът за кмет.

По повод въпросите, свързани с проблеми с уличното осветление в някои местности, той обясни, че има решение – ще бъдат използвани старите лампи по главните пътни артерии на града, които в момента се подменят с осветителни тела последно поколение. „Това стана възможно чрез реализацията на проект по фонд „Козлодуй”, обясни Иван Портних.

Срещата с жителите на „Аспарухово” се състоя в читалище „Просвета 1927” по инициатива на кандидата на ГЕРБ за кмет на района Калина Белмезова и кандидати за общински съветници от листата на партията.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.