Четирима МВР шефове карат джип с хероин в резервоара (обзор)

Наркотикът бил в резервоара, намерили го при ремонт

Автомобилът бил конфискуван от трафикант на хероин

Пакет с наркотици е открит в джипа на директора на ОДМВР-Монтана Ивайло Антонов. По случая е образувано следствено дело срещу неизвестен извършител, съобщиха от прокуратурата.

Дрогата изскочила от колата "Хюндай Санта Фе" при ремонт. Според официално съобщение на полицията преди около две седмици джипът, ползван от ст. комисар Ивайло Антонов, показал технически проблеми.

„Колата започна да прекъсва, на няколко пъти я качихме на стенд за ремонт, но повредата продължи. Тогава я дадох за преглед в работилниците на дирекцията и поисках да проверят и резервоара“, разказа Ивайло Антонов. Във вторник монтьорите отворили резервоара на хюндая и с изумление открили пакет с разложено вещество. По предварителна информация най-вероятно става въпрос за хероин. Директорът Антонов веднага е подал сигнал в прокуратурата. Веществото е иззето и дадено за експертиза. Тя ще изясни и колко време веществото е било в резервоара.

Според полицията джипът е бил конфискуван през 2010 г. по дело за трафик на наркотици срещу румънеца Константин Фаркаш. Тогава в колата били открити 4 кг хероин. Наркотрафикантът е бил осъден на 5 години затвор от ямболския окръжен съд, а джипът е предоставен на полицията в Монтана. От тогава до сега автомобила са ползвали четирима шефове на дирекцията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право