ОДМВР-Шумен пита: Познавате ли този обирджия?

Над 1000 стопани във видинско обезщетени заради чумата по свинете

Румен Радев: Ако на управляващите не им харесва отношението на хората, трябва да се замислят

Започна регистрацията на НПО, желаещи да участват в избора на Съвет за развитие на гражданското общество

Шофьор блъсна колоездач и избяга

Задържаха дрогиран руснак зад волана

Задържаха рационализатори, крали ток с дървени пръти

Евакуираха 400 души от хотел в Пампорово заради пожар

Мъж с шал на лицето опитал да ограби магазин в столичния квартал „Люлин“

Нападателят от Ханау бил крайнодесен, убил и майка си

ГЕРБ призоваха президента Радев да се извини за поругаване на паметта на Левски

Нацист заличен от Берлинале Заличават името на Алфред Бауер от наградата „Сребърна мечка” заради хитлеристка дейност

Разкриха две кражби на пари в Търновско

Кола блъсна момче в Павликени Зад волана на автомобила бил 18-годишен младеж

AMG тунингова яхта и G-класа 2700 коня във водата, 585 коня на сушата

Калфин: Не очаквам напрежение в коалицията след изборите

„Не очаквам напрежение в парламента след 25 октомври и надали някой ще тръгне да разваля коалицията, но предполагам, че ще ако има огромни различия, сигурно ще има някакви реакции от отделни партии, недоволни с представянето си.“ Това заяви в Русе вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин. За него местните избори „ще дадат една картинка в страната кой как стои“, въпреки че в тях има много мажоритарен елемент и ще се изберат кметове и общински съветници заради личностите им.

„Отношенията в правителството са прекрасни, опитах се за първи път да не е общо решението, а да има все пак някаква диференциация на различните сектори“, обясни коригираното си предложение Калфин след разговор с Бойко Борисов да предложи минималните осигурителни вноски във всички икономически дейности да се увеличат с еднакъв размер от 7,5%. „Изложих мотивите, продължавам да мисля, че това са абсолютно обективни критерии. Премиерът ми каза, че не е хубаво да се създава впечатление за някаква избирателност, Приех аргумента и тогава – всички по равно“, мотивира се Калфин.

Социалният министър е съгласен с работодателите, че минималните осигурителни прагове надали носят някаква стойност. Той не скри, че „държавата ще е много щастлива да няма никакъв пръст в определянето им“ и препоръча диалог между работодателите и синдикатите.

„Не съм виждал законопроекта за вредността на храните, но мисля, че той трябва да мине през националния свет за тристранно сътрудничество“, допълни Калфин. Той напомни, че „понякога с развитието на науката оценката коя храна е вредна или не е, се променя“. „Изведнъж се оказа след влизането ни в Европейския съюз, че нашите традиционни храни са недостатъчно екеологично чисти, което не е вярно“, мотивира се вицепремиерът.

Той откри в „Канев център“ 21-та годишна среща на Европейската мрежа по ерготерапия във висшето образование (ENOTHE)с участието на 113 преподаватели от 63 университета в 20 европейски старни и Канада. Ивайло Калфин се срещна със студенти, приключили обучението си в Дирекция „Регионална служба по заетостта“ и в други държавни институции по проект „Студентски практики“, финансиран по ОП „Развитие на човешките ресурси 2007-2013“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.