Вигенин: Реакцията на БСП относно скандала с Бенчо Бенчев беше светкавична

Запалиха 80 автомобила за една нощ в Швеция

Патриарх Неофит ще отслужи литургия в Троянския манастир за Голяма Богородица

Аспарухово – новото лице на Варна Най-южният квартал става все по-модерен и хубав

Румен Петков: Хората, задържали в акция Митьо Очите през 2007 г., бяха уволнени през 2009 г.

47-годишен пилот загина, след като разби малък самолет в дома си (ВИДЕО)

Министър Вълчев: НИМХ иска развод, БАН не дава

Бенчо Бенчев е обвинен, че е спомогнал на Митьо Очите да избегне наказателно преследване Пускат го под гаранция срещу 50 000 лв.

Бенчо Бенчев: Не приемам обвиненията и не съм извършил престъпление

Какво се случва при употреба на черен презерватив?

Армията ни – евтина, но ефикасна? И оперативно съвместима, иска премиерът Бойко Борисов

ООН: „Ислямска държава“ разполага с близо 30 хил. членове в Сирия и Ирак

Тръмп подписа законопроекта за бюджета на Пентагона, предвижда 716 млрд. долара за отбрана

Кристалина Георгиева: Влизането в еврозоната няма да доведе до сериозно повишаване на цените в България

Турската централна банка обяви мерки в подкрепа на пазара

Калфин: Не очаквам напрежение в коалицията след изборите

„Не очаквам напрежение в парламента след 25 октомври и надали някой ще тръгне да разваля коалицията, но предполагам, че ще ако има огромни различия, сигурно ще има някакви реакции от отделни партии, недоволни с представянето си.“ Това заяви в Русе вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин. За него местните избори „ще дадат една картинка в страната кой как стои“, въпреки че в тях има много мажоритарен елемент и ще се изберат кметове и общински съветници заради личностите им.

„Отношенията в правителството са прекрасни, опитах се за първи път да не е общо решението, а да има все пак някаква диференциация на различните сектори“, обясни коригираното си предложение Калфин след разговор с Бойко Борисов да предложи минималните осигурителни вноски във всички икономически дейности да се увеличат с еднакъв размер от 7,5%. „Изложих мотивите, продължавам да мисля, че това са абсолютно обективни критерии. Премиерът ми каза, че не е хубаво да се създава впечатление за някаква избирателност, Приех аргумента и тогава – всички по равно“, мотивира се Калфин.

Социалният министър е съгласен с работодателите, че минималните осигурителни прагове надали носят някаква стойност. Той не скри, че „държавата ще е много щастлива да няма никакъв пръст в определянето им“ и препоръча диалог между работодателите и синдикатите.

„Не съм виждал законопроекта за вредността на храните, но мисля, че той трябва да мине през националния свет за тристранно сътрудничество“, допълни Калфин. Той напомни, че „понякога с развитието на науката оценката коя храна е вредна или не е, се променя“. „Изведнъж се оказа след влизането ни в Европейския съюз, че нашите традиционни храни са недостатъчно екеологично чисти, което не е вярно“, мотивира се вицепремиерът.

Той откри в „Канев център“ 21-та годишна среща на Европейската мрежа по ерготерапия във висшето образование (ENOTHE)с участието на 113 преподаватели от 63 университета в 20 европейски старни и Канада. Ивайло Калфин се срещна със студенти, приключили обучението си в Дирекция „Регионална служба по заетостта“ и в други държавни институции по проект „Студентски практики“, финансиран по ОП „Развитие на човешките ресурси 2007-2013“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.