Близки на починала танцьорка от Благоевград обвиняват в безчувствено отношение лекаря

Инфаркт на миокарда и бърза сърдечна смърт, това установи аутопсията, направена спешно на издъхналата след посещение на доктор Атанасов от Спешен център Благоевград Стефка Руйчева, пише Struma.com

Благоевградчанката, бивша танцьорка от ансамбъл Пирин почина рано сутринта във вторник в дома си, часове след като докторът "излекувал" болките в гърдите и сърдечната област с валидол: Докторът, дойде намусен у дома, мрачен при пациент, който го умоляваше да му помогне, защото има болки в гърдите, така започва през сълзи разказа си за фаталната нощ синът на Стефка, Костадин.

Младият мъж бил свидетел на смъртта на майка си "Не мога да повярвам, че е възможно такова отношение. Майка ми го молеше да и помогне, да и направи някаква инжекция, защото много я боли, той реши, че е нервна криза, даде и валидол, измери кръвното, установи, че е 153 на 90, не направи кардиограма, посъветва я, утре да отиде на лекар и си тръгна. Няма да забравя никога как тя го умоляваше да и помогне, това ще остане спомен, който ще ме преследва до края на дните ми", плачеше Костадин, млада жена, здрава да си отиде така нелепо. Днес семейството е призовано в следствена служба за показания по случая.

По наши данни лекарят не е специалист кардиолог, млад е и отскоро работи в Спешния център. Колегите му също са потресени. В такива случаи пациентът задължително се взема с линейката, вика се специалист и се прави консултация. Можело ли е да живее Стефка, има ли лекарска грешка, въпроси на които няма да спрем да търсим отговори.

Поднасяме искрените си съболезнования на семейството, загубило по такъв нелеп начин майка и съпруга.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони