Заловиха дилъри с чанта пълна с дрога край Берковица

Двама млади мъже са задържани с наркотици под прохода Петрохан край Берковица. При обиска на автомобила им е намерена чанта с над 1кг дрога, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

След получен сигнал в полицията за готвена доставка на наркотици в Северозападна България в сряда половин час преди полунощ служители на МВР са спрели за проверка в село Бързия "Ауди А 3" с шофьор Димитър Л./25 г./ от Монтана. При претърсването на колата в чантата на пътника Ивайло В./28 г./ също от Монтана е намерен пакет с бяла прахообразно вещество с тежина 1015 гр. Тестът показал, че прахът е амфетамин. В чантата имало и 2900 лева.

По случая е образувано досъдебно производство, двамата мъже са арестувани. Те са познати на полицията и са готвили едра доставка на дрога от столицата в Северозапада. Ивайло В. е имал и законно оръжие, допълниха запознати. От задържания наркотик могат да се проготвят над 1000 дози, чиято цена е около 30 000 лева, казаха експерти. Полицията продължава изясняването на случая.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони