Коалиция "Търновград" подкрепи Даниел Панов

Проф. Иван Харалмпиев: „Сегашният кмет доказа, че може да изпълнява програмата си“

Местната коалиция „Търновград“ обяви мажоритарна подкрепа за Даниел Панов. Това се случи след ползотворна дискусия между кандидатите за общински съветници и Панов по теми, свързани с бъдещето на Велико Търново и населените места. „Всички кандидати за кметове казват, че техните програми са най-добри. Те обаче се изпълняват трудно. Срещнахме се с Даниел Панов, защото е единственият, който изпълни управленския си план от преди четири години. Намеренията му имат резултат и той е видим. Като общински съветници ще подкрепяме всичко, което е градивно“, обяви водачът на листата от общински съветници на МК „Търновград“ проф. Иван Харалампиев.

Даниел Панов бе трогнат от добрите думи и благодари за положителната оценка. „За вас се говори много в града, при това – с уважение и респект. Неслучайно ви наричат „Професорската листа“. Важно е в Общинския съвет да има изявени и доказани общественици, които са дали всичко от себе си за развитието на нашия град. Аз нямам предизборна програма. В мандата ми като кмет сме създали общински план за развитие до 2020 г. Следвам него, а пътят на Велико Търново е предначертан с готови проекти за десетки милиони левове, за които има гарантирано финансиране“, коментира Даниел Панов.
Кандидатът на ГЕРБ за втори кметски мандат добави, че „Професорската листа“ може да се превърне в консултативен съвет към градоначалника на Велико Търново. В МК „Търновград“ влизат още Мариян Кенаров, арх. Румяна Брайнова, проф. Хитко Вачев, проф. Димитър Кенанов, адв. Руска Маречкова, Камелия Джанабетска, Милен Джановски, проф. Живка Колева – Златева, д-р Петър Пенев и инж. Светлана Стефанова.
По време на предизборната кампания Даниел Панов получи широка мажоритарна подкрепа. Освен от МК „Търновград“, визията му за развитие на общината и резултатите от първия мандат бяха оценени положително от ПП „Български социалдемократи“ с водач Петър Пацев, ПП „Български демократичен център-БДЦ с водач Виолета Белчева, ПП „Българска демократична общност“ с водач Калина Широкова. Същото сториха и от ПП „Зелена партия“ с водач Атанас Шмидт, ПП „България без цензура – ББЦ“ с водач Жени Сапунджиева, „Демократичен съюз на пенсионерите“ с председател Георги Хараламбиев. Подкрепата си даде и водачът на листата на ПП „Глас народен“ Дончо Бораджиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини