Мачовете и спортът по телевизията днес, сряда, 26 февруари 2020

На 26 февруари 2020 да почерпят

Дневният хороскоп на Алена за сряда, 26.02.2020

Мъж опита да взриви кола близо до Пентагона

Депутатът от ГЕРБ Станислав Стоянов: Населените места край Велико Търново стават все по-привлекателни за живеене и бизнес

Представиха в Свищов интернет платформа за стимулиране на предприемачеството на малкия и среден бизнес Разработката е за трансграничния регион

Пазарът в Лондон през 2020 г. ще се съвземе

Сделки за над $3 млрд. договори Тръмп с Моди (ИНФОГРАФИКА) Индия купува бойни хеликоптери на “Локхийд Мартин”

Сирийската армия превзе още един град в Идлиб

Песков: Русия не се меси във вътрешните работи на други държави

Путин: Държа подчинените си под напрежение

Румен Радев: Секторът на информационните и комуникационни технологии е „вододел“ за развитието на нациите

В Сърбия пристигна втора доставка на руските системи „Панцир С1“

„Изтрийте миналото” се открои на Берлинале Нестандартен френско-белгийски филм впечатли публиката

Скъсяват болнични след някои операции (обзор)

Плевнелиев: С новия участък на АМ „Струма“ отваряме страница в икономиката и туризма в Благоевградска област

Магистралната връзка от Дупница до Благоевград на ЛОТ 2 на АМ „Струма“ отваря нова страница за развитието на икономиката и туризма в Благоевградска област. Тази магистрала разкрива потенциала на Благоевград за повече туризъм, повече икономика и инвестиции. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който заедно с министър-председателя Бойко Борисов и членове на правителството участва в церемонията за откриването на новия участък на АМ „Струма“ при пътен възел „Благоевград“. Отсечката е с дължина 37.5 километра, а стойността на договора за изграждането й е близо 359 млн. лева, съфинансирани от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП „Транспорт” 2007-2013 г.

По думите на държавния глава, Област Благоевград с население от над 350 хиляди души тепърва ще се развива като един от туристическите, образователни, логистични и културни центрове на България. „По пътя на магистрала „Струма“ ще идват повече туристи, повече инвестиции и повече работни места, а милион и половина българи, които ежегодно пътуват до Гърция, имат повод да благодарят на държавата, защото ще пътуват по-сигурно и по-комфортно“, допълни президентът Росен Плевнелиев.

Държавният глава посочи, че АМ „Струма“ е стратегически приоритет, по който държавата показва напредък и той е видим за всички български граждани. Президентът се обърна с призив да бъдат помнени резултатите от неизпълнените години наред обещания за изграждането на различните участъци на стратегическия проект. „Днес трябва да си дадем сметка, че държавата отбелязва напредък по стратегически приоритет. 52% от българския износ се движи по трасето на направлението на магистрала „Струма“, която дава път на една глобализираща се и експортно ориентирана българска икономика“, каза президентът.

Росен Плевнелиев изказа благодарност на всички, ангажирани с реализацията на проекта и изрази задоволство от изпълнението на проекта в срок.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.