Решават проблема със 100-милионен дълг на „Топлофикация София“ Вземания на дружеството ще постъпват директно в “Булгаргаз”

Екатерина Захариева: Честит професионален празник на българските дипломати

Брюксел към държавите от ЕС: Гответе се за провал на преговорите по Брекзит

57 непълнолетни родилки в Шуменско С 10% намаля раждаемостта

Щети за 7 млн. лева са нанесли пороите в Монтана Местната управа иска от правителството средства за ремонти

Шефът на КЕВР Иван Иванов за спряната сделка с ЧЕЗ: Нямам никакви притеснения

ГЕРБ поискаха президентът да докаже, че служебното правителство е събрало 1,6 млрд. лева просрочени вземания

Инерком: Изненадани сме от решението на КЗК

Топлофикация София и Булгаргаз се споразумяха за дълговете на общинското дружество

Над 20 пациенти изследвани с най-новия томограф в Търновско

73-годишен мъж изчезна в морето

Хванаха след гонитба три хлапета, откраднали и върнали автомобил

Министър Петкова за спряната сделка с ЧЕЗ: Държавата си е на мястото

Министър Петкова: Лъжа е твърдението на президента, че служебното правителство е събрало 1,6 млрд. лева просрочени вземания

15 тона негодни храни от месец чакат унищожаване

Плевнелиев: С новия участък на АМ „Струма“ отваряме страница в икономиката и туризма в Благоевградска област

Магистралната връзка от Дупница до Благоевград на ЛОТ 2 на АМ „Струма“ отваря нова страница за развитието на икономиката и туризма в Благоевградска област. Тази магистрала разкрива потенциала на Благоевград за повече туризъм, повече икономика и инвестиции. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който заедно с министър-председателя Бойко Борисов и членове на правителството участва в церемонията за откриването на новия участък на АМ „Струма“ при пътен възел „Благоевград“. Отсечката е с дължина 37.5 километра, а стойността на договора за изграждането й е близо 359 млн. лева, съфинансирани от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП „Транспорт” 2007-2013 г.

По думите на държавния глава, Област Благоевград с население от над 350 хиляди души тепърва ще се развива като един от туристическите, образователни, логистични и културни центрове на България. „По пътя на магистрала „Струма“ ще идват повече туристи, повече инвестиции и повече работни места, а милион и половина българи, които ежегодно пътуват до Гърция, имат повод да благодарят на държавата, защото ще пътуват по-сигурно и по-комфортно“, допълни президентът Росен Плевнелиев.

Държавният глава посочи, че АМ „Струма“ е стратегически приоритет, по който държавата показва напредък и той е видим за всички български граждани. Президентът се обърна с призив да бъдат помнени резултатите от неизпълнените години наред обещания за изграждането на различните участъци на стратегическия проект. „Днес трябва да си дадем сметка, че държавата отбелязва напредък по стратегически приоритет. 52% от българския износ се движи по трасето на направлението на магистрала „Струма“, която дава път на една глобализираща се и експортно ориентирана българска икономика“, каза президентът.

Росен Плевнелиев изказа благодарност на всички, ангажирани с реализацията на проекта и изрази задоволство от изпълнението на проекта в срок.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.