Мариана Коцева оглави Евростат

Отчуждават се части от имоти за модернизация на участък от пътя Калотина – Софийски околовръстен път

Националният център за рехабилитация на слепи е признат за национална представителна организация на хора с увреждания

Родител преби седмокласник, съдът го глоби със 100 лева 36–годишният Саид Селимов мъстил за дъщеря си с юмруци

Постер на порнозвезда увеличи реколтата от зелки на индийски фермер

Предложиха проф. Николай Червенков за удостояване с орден „Св. Св. Кирил и Методий“

Вековните букови гори в „Централен Балкан“ стават част от обект на ЮНЕСКО

Правителството одобри генерал-майор Данчо Дяков за шеф НСО

Министър Ангелкова опроверга „Зелените“: Никога не съм искала спиране на Booking и Airbnb

Подпалиха колата на адвокат в Монтана

Намериха 70 кг тютюн без бандерол в нелегален търговец

Гранати от Втората световна откриха в монтанско село

Румен Радев разговаря с външния министър на Кралство Саудитска Арабия

Fibank награди Сани Жекова

Вижте какво реши Министерският съвет на 21 февруари 2018

Плевнелиев: С новия участък на АМ „Струма“ отваряме страница в икономиката и туризма в Благоевградска област

Магистралната връзка от Дупница до Благоевград на ЛОТ 2 на АМ „Струма“ отваря нова страница за развитието на икономиката и туризма в Благоевградска област. Тази магистрала разкрива потенциала на Благоевград за повече туризъм, повече икономика и инвестиции. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който заедно с министър-председателя Бойко Борисов и членове на правителството участва в церемонията за откриването на новия участък на АМ „Струма“ при пътен възел „Благоевград“. Отсечката е с дължина 37.5 километра, а стойността на договора за изграждането й е близо 359 млн. лева, съфинансирани от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП „Транспорт” 2007-2013 г.

По думите на държавния глава, Област Благоевград с население от над 350 хиляди души тепърва ще се развива като един от туристическите, образователни, логистични и културни центрове на България. „По пътя на магистрала „Струма“ ще идват повече туристи, повече инвестиции и повече работни места, а милион и половина българи, които ежегодно пътуват до Гърция, имат повод да благодарят на държавата, защото ще пътуват по-сигурно и по-комфортно“, допълни президентът Росен Плевнелиев.

Държавният глава посочи, че АМ „Струма“ е стратегически приоритет, по който държавата показва напредък и той е видим за всички български граждани. Президентът се обърна с призив да бъдат помнени резултатите от неизпълнените години наред обещания за изграждането на различните участъци на стратегическия проект. „Днес трябва да си дадем сметка, че държавата отбелязва напредък по стратегически приоритет. 52% от българския износ се движи по трасето на направлението на магистрала „Струма“, която дава път на една глобализираща се и експортно ориентирана българска икономика“, каза президентът.

Росен Плевнелиев изказа благодарност на всички, ангажирани с реализацията на проекта и изрази задоволство от изпълнението на проекта в срок.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете