Травма на Ана Фенингер шокира Световната купа

ЗЬОЛДЕН - Най-добрите алпийци от Световната купа са в шок от тежката контузия на Ана Фенингер. Три дни преди началото на сезона, който почна в събота в Зьолден, носителката на последните два Големи кристални глобуса падна на тренировка и спешно бе оперирана. Австрийката има двустранно скъсване на връзките на дясното коляно. Това значи липса от пистата за около година.

Австрийските вестници са в потрес от лошия късмет на Ана. Всички големи издания в страната посвещават по няколко страници на драмата и публикуват медицинското досие на контузията с подробни схеми на разкъсаните връзки. Всички признават джентълменското поведение на Линзди Вон (САЩ). Голямата конкурентка на Фенингер обяви във фейсбук, че съжалява много за контузията и пожелава по-бързо оздравяване. Очакваше се именно Вон и Фенингер да бъдат големите звезди на представянето на силния фирмен отбор на HEAD в Зьолден в четвъртък. Но Ана се озова в болницата.

От пистата ще липсва и Боде Милър. 38-годишният американец няма да се състезава тази зима, но няма намерение да се отказва от активния спорт. Все повече време Милър отделя на състезателните си коне, които тренира по методика, изготвена от самия него.

В Зьолден ще има два гигантски слалома - за жени в събота и за мъже в неделя. За първи път от 15 години имаме представители в двата пола на старта на сезона - Мария Киркова и Алберт Попов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт