Спецоперация срещу битовата престъпност в силистренското село Айдемир

САЩ още не са решили дали да изпратят ракети „Пейтриът“ на Турция

Джон Питърс отново се сгоди след 12-дневния си брак с Памела Андерсън

48 нови случая на коронавирус в Южна Корея

Директорът на ТЕЦ „Бобов дол“ е на свобода

Парламентът избра Кристина Андонова–Хитрова за зам.-председател на КРС Регулаторът ще има и двама нови членове - Анна Хаджиева и Ердинч Хайрула

Авторът на „Телефонна любов“ с нова книга

Глоба за лекаря и за служителя при фалшив болничен

Продажбите на автомобили в Китай се сринаха с 92% заради епидемията

Тита изкушава по прозрачна нощница

САЩ заплашиха да изтеглят военния си контингент от Косово причината е отказът на Прищина да премахне 100-процентовите мита върху сръбските стоки

Евгени Будинов стана баща на момиче

Руският посланик положи венец на Паметника на Съветската армия по случай Деня на защитника на отечеството

Патриоти едва не стигнаха до бой в парламента Председателски съвет ще наказва виновните

Петима задържани при спецоперация срещу битовата престъпност в Плевенско

Уволниха полицай за политическа агитация

Патрулен полицай от Районното управление на МВР в Котел бе дисциплинарно уволнен за предизборна агитация. Заведта е издадена от директора на ОД на МВР-Сливен ст.комисар Чавдар Божурски.

Сержантът с близо 15-ина години стаж извършил тежко дисциплинарно нарушение, като в котленското с. Градец е агитирал за определена политическа сила. С това той погазил изричната разпоредба в Закона за МВР, според която на държавните служители е забравено да извършват политическа дейност, включително и в извънработно време. За нарушение на забраната същият закон предвижда дисциплинарно уволнение – уточниха от ОД на МВР-Сливен.

Към момента в ОД на МВР-Сливен са постъпили 77 сигнала, свързани с нарушаване на изборните права на гражданите. Уведомени са Районните прокуратура, някои от сигналите са изпратени в Общинските избирателни комисии.

Образувани са 3 досъдебни производства за купуване на гласове. По този текст от закона се предвижда затвор от 1 до 7 г. и глоба от 10 хил. до 25 хил.лева. Образувано е и 1 досъдебно производство за хулиганство по време на предизборната кампания.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.