Уволниха полицай за политическа агитация

Патрулен полицай от Районното управление на МВР в Котел бе дисциплинарно уволнен за предизборна агитация. Заведта е издадена от директора на ОД на МВР-Сливен ст.комисар Чавдар Божурски.

Сержантът с близо 15-ина години стаж извършил тежко дисциплинарно нарушение, като в котленското с. Градец е агитирал за определена политическа сила. С това той погазил изричната разпоредба в Закона за МВР, според която на държавните служители е забравено да извършват политическа дейност, включително и в извънработно време. За нарушение на забраната същият закон предвижда дисциплинарно уволнение - уточниха от ОД на МВР-Сливен.

Към момента в ОД на МВР-Сливен са постъпили 77 сигнала, свързани с нарушаване на изборните права на гражданите. Уведомени са Районните прокуратура, някои от сигналите са изпратени в Общинските избирателни комисии.

Образувани са 3 досъдебни производства за купуване на гласове. По този текст от закона се предвижда затвор от 1 до 7 г. и глоба от 10 хил. до 25 хил.лева. Образувано е и 1 досъдебно производство за хулиганство по време на предизборната кампания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини