Таксиджия бивш катаджия наби полицай (обзор)

Борис Тасев лежал в затвора за убийство

Идея: Таксиметровите шофьори на психотест всяка година

Бързо производство е образувано срещу 46-годишен таксиметров шофьор, който наби полицай пред Народното събрание към 21 ч в сряда. Катаджия направил забележка на Борис Тасев да премести таксито си, спрало на пешеходна пътека. Шофьорът от “ОК Супетранс” обаче ударил полицая в гърдите. Веднага таксиджията бил арестуван. Полицаят се отървал с охлузвания.

Нападателят бил бивш служител на КАТ и “Сигма”. Тасев бил осъден през 2003 г. за убийство в състояние на афект. Присъдата била 3-годишна и той я изтърпял. В момента се водел реабилитиран.

“Уволнен е дисциплинарно от МВР през 2003 г. заради влязлата в сила присъда. Убийството не е било извършено при или по повод изпълнение на служебни задължение и е по непредпазливост”, каза шефът на СДВР Младен Маринов.

Проверка показала, че Тасев нямал пътна книжка, удостоверението му за психотест било изтекло през 2014 г. и на фискалния бон не било изписано неговото име като данъчно задължено лице. Заради това Тасев ще бъде глобен 1800 лева, казаха от агенция “Автомобилна администрация”.

“В свидетелството за съдимост на шофьора пише, че не е осъждан. Досега не е имало проблеми с този водач”, коментира Людмил Лазаров, управител на “ОК Супертранс”. Той потвърди, че удостоверението за психологическа пригодност на шофьора е изтекло, тъй като станал пропуск в компанията.

Министерството на транспорта обмисля таксиджиите да минават на психотест веднъж годишно, а не на 3 г., както е сега. Има идея и всяка година да представят свидетелство за съдимост.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право