Хвърлен камък с пиратка рани съпругата на кандидат-кмет

70-годишна жена от сливенското с. Камен бе ранена от хвърлен камък с прикрепена на него пиратка. Пострадалата е съпруга на Йордан Тодоров /71г./, кандидат-кмет на селото от Движение "Обединени региони" на Йордан Лечков.

Грозният инцидент станал късно вечерта на 22 октомври. Неизвестен засега извършител е хвърлил камъка с прикрепената към него пиратка по прозореца на къщата, където живее семейството - казаха от полицията. Камъкът е счупил стъклото и е ударил по главата възрастната жена. Тя е приета в областната болница с открита рана на главата и счупени пръсти на едната ръка. Пациентката е в шок и стрес, но за щастие опасност за живота й няма. Настанена е в реанимация предвид напредналата й възраст.

От Движение "Обединени региони" остро реагираха на случая и заявиха, че преди 10-ина дни срещу техния кандидат-кмет на с.Камен са били хвърлени димки. Има граници, които не трябва да се преминават, изборите не бива да се превръщат в кръвопролития, всичко това е резултат от безнаказаност - заяви председателят на ДОР Йордан Лечков. По сведения на движението, атаките срещу Тодоров идвали от конкурента му от ГЕРБ. "Пълни глупости! Категорично се разграничавам от подобни действия, нямам нужда от тях" - каза от своя страна Николай Панайотов, избраникът на ГЕРБ в с.Камен. От партията му излязоха с декларация, в която осъдиха подобни нападения.

От полицията съобщиха, че сигнал за пиратката е подаден от съпруга на пострадалата жена. Мястото на инциден е било посетено веднага, извършен е оглед, чакат се резултатите от назначената експертиза. Разследването продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони