Климатолог: Очаква ни топла зима. Първият сняг в София - между 22 и 29 ноември

Огромен антициклон ще определя хубавото, слънчево време над България. В събота и в неделя ще грее слънце и температурите ще са 14-15 градуса. Времето ще бъде перфектно за избори. Започва прословутото сиромашко лято от Димитровден до края на ноември месец. Една седмица ще е слънчево, няма да е топло, но ще е сухо. Това прогнозира пред bTV климатологът доц. д-р Георги Рачев.

"На жените, които при 13-14 градуса замръзват, ще им е студено. Сутрин ще е студено, действително температурите ще са нормални за сезона за край на октомври месец", допълва той.

"Над Европа ни очаква сравнително топла зима. Това ще е четвъртата подред топла зима, която се очертава. Температурите у нас ще са с градус, градус и половина по-високи. Но ще си има и студени дни с много сняг", обясни климатологът.

"Между 22 и 29 ноември очаквам първия сняг в София! Поемам отговорността, ако това не се случи", коментира Рачев.

"По прогноза декември ще е топъл месец с много малко валежи", посочи още климатологът.

Рачев коментира и тайфуна "Патрисия", който се очаква да удари Мексико: "Това е доста сериозен тайфун, в момента на мястото вали много силен дъжд. Целият циклон ще пресече Мексико, а вътре движението на въздуха достига до 240 км в час. Това те издухва откъдето и да си, ще има поражения."

"Ако ви въртят колената, със сигурност влажността се повишава", заключи доц. д-р Георги Рачев.

Коментари

Задължително поле