Измамени купувачи пак протестираха в Русе

Измамени купувачи с 10 ипотекирани жилища в бл. "Теодора" протестираха пред сградата на общинската и областната управа в Русе срещу бездействието на институциите. "От институциите продължават да ни заплашват и изнудват и да кирят некадърността си с мълчание, измамата е голяма и се вижда, но никой нищо не прави", заяви потърпевшата Нели Неделчева.

"След 5 години разбрах, че съм купила ипотекирано жилище, не го пожелавам на никого", призна Донка Пасева. Потърпевшите заплашиха с жива верига на 3 ноември т.г., когато е насрочен нов опис на имотите от частен съдебен изпълнител. Той вече продаде на търг 3 складови помещения, 3 магазина, апартамент и паркомясто по дело на ОББ срещу фирма "Пропърти къмършъл" на строителния предприемач Явор Блъсков.

Жилищна кооперация "Теодора" е втори "блок на ужасите" в крайдунавския град. Потърпевшите собственици са излъгани от Блъсков по същата схема, както в бившето АОНСУ. Ако не искат да загубят имотите си, хората трябва да ги платят двойно. Драмите започват, когато пристига частният съдебен изпълнител. Едва тогава прецаканите собственици научават, че са купили ипотекирани апартаменти. Те се оказват заложени в ОББ и СИБанк от бизнесмена заради кредити.

Четирима измамени русенци вече осъдиха другата му фирма "Рали 2003" ЕООД да признае сключените предварителни договори за окончателни и да им прехвърли собствеността на закупените жилища в АОНСУ. Имотите са под възбрана, докато се платят разноските по сделките и дължимите данъци и такси. Решенията могат да се обжалват пред окръжния съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони