Безпрецедентна международна среща във Виена за Сирия

Безпрецедентна среща за Сирия с участието на министрите на външните работи на САЩ, Русия, Саудитска Арабия и Турция започна във Виена, съобщи Франс прес.

Американският държавен секретар Джон Кери и външните министри на Русия - Сергей Лавров, на Саудитска Арабия - Адел ал Джубейр, и на Турция - Феридун Синирлиоглу, преговарят в хотел „Империал“ в австрийската столица.

Съединените щати, Саудитска Арабия и Турция са твърди противници на режима в Дамаск, а Русия – негов основен поддръжник.

Сергей Лавров призова за активизиране на усилията за уреждане на конфликта в Сирия на основата на Женевското комюнике. „Това предполага започване на пълномащабни преговори между представители на сирийското правителство и на целия спектър на опозицията, както вътрешната, така и външната, при активната поддръжка на международните актьори“, заяви той.

По-рано държавният секретар на САЩ Джон Кери и руският му колега Сергей Лавров започнаха преговори относно сирийския конфликт, след като Москва се намеси в кризата с въздушна кампания в подкрепа на президента Башар Асад, предаде AFP.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят