Съд реши: ЕВН да плати 80 000 лева на осакатено дете

Старозагорският окръжен съд осъди електроразпределителното дружество ЕВН да плати 80 хил. лв. обезщетение на дете от Раднево, пострадало от токов удар.

Искът е подаден от бащата на пострадалия Коста Бинев, който през 2010 г. на 8- годишна възраст пострадал при инцидент в Раднево.

Коста и сестра му отишли в клуба по борба в Раднево, където момчето тренирало. След като излезли от тренировката, заедно с още едно момче, те отишли в частен съседен имот, който е неограден и неподдържан, и в който по това време се намирала изоставена тежкотоварна и подемна техника. Момчетата се качили върху фургон в каросерията, доближавайки се до жиците, по които протичал ток. Тогава момчето бил покосено от токов удар. В резултат на инцидента Коста получил изгаряне на лявата ръка и на двете стъпала, а по-късно били ампутирани втория пръст на лявата ръка и от първи до четвърти пръсти на двете ходила. Това довело до трайно затруднение на движението на лявата ръка и двата крака на детето, които щели да му останат за цял живот. Според решение на ТЕЛК детето има 92 % степен на увреждане и нужда от чужда помощ.

Затова и съдът постановява решение, с което осъжда "ЕВН България Електроразпределение" да заплати на ищеца Коста Бинев сумата от 80 000 лв. обезщетение за претърпени неимуществени вреди,ведно със законната лихва.

Решението може да се обжалва пред Пловдивския апелативен съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини