Температурите се повишават, максималните ще са между 11° и 16°

Атмосферното налягане ще се повишава и към края на деня ще бъде малко по-високо от средното за месеца. Преди обяд над Северозападна България, а след пладне и над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове, на отделни места в Дунавската равнина, видимостта ще e намалена от мъгла. По-късно през деня валежите и в югоизточните райони ще спрат, но облачността там ще се задържи по-значителна. Вечерта вятърът от север ще стихне. Температурите ще се повишат и максималните ще са между 11° и 16°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Мартин Славчев.

В часовете до обяд над Черноморието облачността ще е по-често значителна и на места в крайните южни райони все още ще има слаби превалявания. След пладне облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево. Ще духа умерен северен вятър, който вечерта ще отслабне. Максимални температури – между 13° и 15°, температурата на морската вода е 16-17°. Вълнението на морето е 2-3 бала.

Облачността над планините ще се разкъсва и намалява, на много места до предимно слънчево. Ще духа до умерен, по високите и открити части – временно и силен вятър от северната четвърт. Ще започне да се затопля. Максимална температура на височина 1200 метра – около 8°, на 2000 метра – около 4°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето