Мачовете и спортът по телевизията днес, петък, 28 февруари 2020

На 28 февруари 2020 да почерпят

Дневният хороскоп на Алена за петък, 28.02.2020

Почина началникът на отбраната ген. Андрей Боцев

ФБР пише за Хемингуей, Елвис, Ленън и Марлене Избрани текстове от личните досиета на знаменитостите

Жертвите на коронавируса в Италия станаха 17

Президентът връчи награди за отговорен бизнес

Емисиите от фини прахови частици в Стара Загора са под нормите

Нови 14 случая на коронавирус в Германия

Путин отказал да ползва двойници Предлагали му от съображения за сигурност

Трус с магнитуд 3,1 по Рихтер бе регистриран в Албания

Вирус истерия тресе България (обзор) В аптеките няма дезинфектанти, маски, термометри и противогрипни препарати

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 28 февруари 2020

Кметовете в община Сливен ще разясняват на хората за коронавируса, нюкясълската болест и инфлуенцата

Затвор за турски гражданин, причинил катастрофа с една жертва и трима ранени

Четири екипа отстраняваха последствията от взрива в Павликенско

Енергетици през целия ден в събота отстраняваха последствията от сериозната авария, която в петък предизвика взрив на магистрален газопровод в землището на павликенските села Патреш и Недан.

На мястото на инцидента бяха изпратени четири специализирани екипа. Наложи се да бъде положена нова тръба дълга около 40 метра. Ремонтните работи по газопреносното трасе сред нивите между селата стана възможно благодарение на осигурената от 4 земеделски фирми техника. Зърнопроизводители от Павликени и селата Недан и Батак предоставиха багери и трактори. Специалистите увериха, че се работи усилено и газоподаването в целия район се очаква да бъде възстановено до края на съботния ден. По време на ремонта, газоподаването се осъществяваше чрез байпасни връзки.

Основна причина за експлозията е старата инфраструктура, която е довела до скъсване на междулинейни тръби и изтичане на газ. Това установиха още в петък от Министерството на енергетиката при извършения на място оглед. Опасност от нови взривове няма, не се налага евакуация на населението и няма замърсяване на атмосферния въздух.

Докато вървеше реконструкцията на авариралия газопровод, областният управител на Велико Търново проф.Пенчо Пенчев бе на работното си място и бе в непрекъсната връзка с екипите и с министъра на енергетиката Теменужка Петкова.

„Нормално протичат възстановителните дейности и в законовия срок от 48 часа ще бъде остранена аварията.Благодаря на всички земеделски производители, които съдействаха с техника, чрез която стана възможно да се преодолее 5-километровото разстояние до авариралата тръба и да се направят изкопните действия“, коментира пред „Труд“ проф.Пенчо Пенчев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.