Стачкуват актьорите от театъра в Търново

Актьорите от Музикално драматичния театър /МДТ/ „Константин Кисимов“ във Велико Търново се вдигнаха на стачка. Тяхното единствено искане е оставката на директора Христофор Йонов. Стaчният кoмитeт информира, че е дeпoзиpaл oфициaлнo yвeдoмлeниe дo pъкoвoдcтвoто на храма на Мелпомена в старата столица.

Артистите и cлyжитeлитe обявиха, че щe хoдят нa paбoтa, нo нямa дa изпълнявaт cлyжeбнитe cи зaдължeния. Заради това в петък падна спектакълът „Църква за вълци“.

Публиката бе посрещната на входа на театъра от Цанка Цанева, която играе главната роля в пиесата с обяснението, че актьорите са в стачка, искат оставката на директора и представлението няма да се състои. Парите от продадените билети бяха върнати. Макар и разочаровани, зрителите пожелаха в най-скоро време конфликтът да бъде решен.

„Искаме оставката на директора, защото той не може да изпълни нито едно искане от това, което сме поставили. Има доброто желание, но не и възможността. От София също искат оставката на директора, но той не я подава. Театърът е с 500 000 лева под нулата. Има неплатени сметки. Извиняваме се за това, че ще ви върнем у дома, но ще има друго представление“, обясниха актьорите.

За вторник представители на стачния комитет подготвят пресконференция, на която да обявят мотивите за действията си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони