Отиде си Георги Марков

Как един посланик застава зад истината Меглена Плугчиева оборва неверни публикации за България в “Нойе Цюрхер цайтунг”

850 000 лева идват в Сливен за подкрепа на деца с увреждания и семействата им

Над 20 % от варненските ученици отиват в западни ВУЗ-ове Англия, Холандия и Дания са най-предпочитани дестинации

Оперираха Делио Роси

Варненци пак искат паметен знак на Пламен Горанов

Ръководителят на Районната прокуратура в Пазарджик Георги Кацаров е подал оставка

Елена Йончева ще съди Цветан Цветанов за клевета

Радев се срещна с представители на Съюза на офицерите от резерва

Родителите на убития в Борисовата градина Георги поискаха 400 хил. лв. обезщетение

Общинари ще улесняват пенсионери по селата за данъците

Фирма, ремонтирала общински обекти, на съд за укрити данъци

Дават работа на 1200 безработни в Северозапада

515 заболели от варицела в Търговищко тази година

Валидираха марка за София – Европейска столица на спорта  Фандъкова се закани да спре "никнещите като гъби" небостъргачи

Борисов за бежанците: Който иска да приеме колкото желае, ние трябва да кажем колко можем да поемем

Позицията ни по проблемите с бежанците ще бъде както винаги много твърда. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов, след като упражни правото си на глас за местни избори и референдум, предаде  „Фокус”.

„За десет дена се събираме три пъти – първо в Брюксел, после в Мадрид и отново в Брюксел и не се отговоря на основния въпрос – колко бежанци може Европа да поеме и кой ги иска. Ако това е така, трябва да кажем как да ги спрем, как да направим ред на това идване, ако ще се приемат. Сега е пълен хаос и страните почват една по една да се спасяват и да прехвърлят на другите, а ние които сме на самата граница, сме изложени на огромен риск, ако започнат всички да ги връщат обратно”, заяви премиерът Бойко Борисов.

По думите му страната ни няма споразумение за реадмисия с Турция. „Не сме слепи, виждаме и позицията ни е ясна”, коментира още той. Борисов благодари на колегите си в Сърбия и Румъния, които вчера са били на посещение в България.

„Който иска да приеме колкото желае, но иначе ние като Европа трябва да кажем колко бежанци можем да поемем, но ще стане по определен начин на приемане, да поясним от какъв вид бежанци имаме нужда, защото те са вече икономически имигранти”, каза още той.

На въпрос за затваряне на границата на България, Борисов попита, ако Германия, Австрия и Унгария затворят своите граници, къде ще отидат тези хора? По повод думите на холандския премиер от снощи, че Европа е инвестирала много в източните страни и затова бежанците трябва да останат при нас, Борисов заяви, че ние също сме инвестирали много като сме затворили производствата си.

„България беше от държавите с мощна химическа промишленост, но предприятията замърсяваха околната среда и затова ги спряхме. Страната ни имаше топлоелектрически централи, които затвори при присъединяването си в ЕС”. Премиерът Борисов попита да не би европейците са забравили, че страната ни е затворила 1-ви, 2-ри, 3-ти, 4-ти реактори на АЕЦ „Козлодуй”, които по това време са имали печалба?”, посочи той.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.