Пиян рецидивист открадна кола, катастрофира и опита да избяга

34-годишен рецидивист от Свищов е задържан за 72 часа след като откраднал кола, катастрофирал, а след това опитал да се изплъзне от полицията.

Екшънът се разиграл в петък по обяд в крайдунавския град. Малко преди това в полицейското управление бил получен сигнал, че на ул. "Отец Паисий" водач е допуснал пътно произшествие и е избягал. На мястото незабавно е изпратен полицейски екип.

В хода на извършената проверка е изяснено, че водачът О. Х. е стар познайник на полицията с 10 криминални и 8 съдебни регистрации за кражби и грабежи. Същия ден бандитът противозаконно е отнел лек автомобил Опел "Астра", който бил оставен на улицата с оставени на таблото ключове. Апашът се метнал във возилото и потеглил с пълна газ. След секунди обаче изгубил контрол над колата, блъснал се в тротоар и след това помлял спрени в близост леки автомобили Опел "Зафира" и Фолксваген "Голф".
В следствие на това по трите автомобила са нанесени значителни материални щети. След кратка гонга, униформените заловили О.Х. и го оковали с белезници. Арестуваният бил проверен за употреба на алкохол, а дрегерът отчел 2,67 промила. Освен това се оказало, че не притежава и шофьорска книжка.

По случая е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони