Нова улица отпушва трафика в Русе

Нова улица с 2 жп надлеза ще отпуши трафика в Русе, съобщиха от общинската управа. Т.нар. пробив "Кауфланд" ще свърже кв. "Родина" с централната градска част и ще улесни движението в района на хипермаркети от търговски вериги.

Жп линията беше прехвърлена за 32 часа. Остава да се направи ВиК-канализацията и да се доизградят конструкциите за мостовете и подпорните стени, след което пътният участък ще се отвори. "Вече се вижда, че така чаканият пробив е осъществен и проектът е пред успешен край", уточни зам.-кметът на Русе Наков.

Пробивът се финансира с 5 821 844 лв. без ДДС като част от проекта за интегриран градски транспорт на Русе по ОП "Регионално развитие". Обществената поръчка, която спечели консорциум "Еротрансинженеринг", е със срок от 22 месеца. Строителството трябваше да приключи в началото на август т.г.

Преди 2 години кметската управа спаси на косъм проекта, защото 25 собственици на жилища в кв. "Родина" обжалваха подробния устройствен план за изменение на улична регулация от бул. "Липник" до ул. "Чипровци" в Административния съд в Русе. Три фирми предоставиха безвъзмездно на общината 3,7 дка терен по трасето, а впоследствие Темида отхвърли жалбата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони