Смъртните случаи от коронавиурса в Италия вече са 11, заразените са над 300

Изследват бебе на годинка за коронавирус в Пловдив

Депутатът от БСП Явор Божанков: Хората в Полски Тръмбеш не са доволни от водената държавна политика

Втора грипна вълна се задава у нас

Какво ще стане ако се кръстоса блондинка със заек?

На чист понеделник забраняват движение на камиони от 1,5 тона в Гърция

Двама души са под наблюдение във ВМА за наличие на коронавирус

Жена е тежко ранена при катастрофа в София

Учениците от Свищов, завърнали се от Палермо, нямат симптоми на коронавирус

Словакия отхвърли Истанбулската конвенция

Самолет с българи кацна на Летище София от Милано

Първи случай на коронавирус в Латинска Америка

Да поговорим сериозно за достъпността Нека видим в сравнителен план колко много път имаме да извървим като общество

Сиромахомилите са първите популисти

Мачовете и спортът по телевизията днес, сряда, 26 февруари 2020

Село гласува за 15 минути

Шуменското село Беджене, в което живеят петима души с право на глас, приключи с изборите в неделя за по-малко от четвърт час.

Местните по традиция гласуваха в съседното село Преселка, а както се полага за електорат, бяха взети с автомобил – бус с червен кръст на новопазарската болница. Четиримата избиратели се строиха сутринта на селския площад, най-възрастната на 90 г. си остана у дома. Към компанията се присъедини и англичанката Ейми Шърли, която бодро обясни, че знае за кого да гласува. Пред урната в село Преселка обаче се оказа, че чужденката няма право на глас. Датата в удостоверението й за продължително пребиваване е едва от август тази година. Шърли не се ядоса, напротив, обясни, че остава да зимува в Беджене, защото искала да види сняг. Към нея даже ще се присъедини и приятелят й индиец.

Беджанци гласуваха за кмет на община Нови пазар, въпреки че само един от мераклиите за поста дошъл в селото. Ожалили му се, че цяло лято уличните лампи в мини-селото не светят. След дни проблемът бил решен и сега вечер селото грее като ден, радват се последните мохикани.

„Избори не съм пропускала през живота си, уж все гласуваме, за да стане по-добро, но нищо не се променя“, обясни след вота Величка Стоянова/67г./. В малкото село нямат големи желания след като проблемът с осветлението бил решен, а фирма редовно изпразвала контейнерите за смет. Чистият въздух си е дар Божи и колкото години им е отредила съдбата ще ги посветят на Беджене.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.