Глобиха управителка на заведение с 2000 лева заради непълнолетни деца

Полицията иззе амфетамин, метаамфетамин и марихуана в Търновско Дрогата е намерена при специализирани полицейски операции в региона

Ученик с диабет помогна в благотворителна кампания за болно момче от Търново

Делян Добрев за купувача на ЧЕЗ в България: Първоначално ми се стори като фалшива новина

Полицай почина след сблъсъци между футболни фенове

118 научни работници са участвали в 23 одобрени и финансирани проекта в Стопанската академия в Свищов Висшето училище представи резултатите от научноизследователските си дейност

Ангелкова: Работим активно за привличане на инвестиции

Къща едва не затрупа 5-членно семейство в Свищов Огнеборци и общинари спасиха фамилията с 3 невръстни деца

Жена изгоря в спалнята си

Среща на коалицията се провежда в Народното събрание

Игра ни учи да разпознаваме фалшивите новини

Валентин Радев за убийството в „Люлин“: Не се работи само по една версия

Протести в Румъния заради отстраняването на директора на Националната дирекция за борба с корупцията

Общината в Разград закрива местна детска градина в средата на учебната година

Евростат: България е на четвърто място в ЕС по брой убийства

Проверки за изнасяне и късане на бюлетини в Сливен

Общинската избирателна комисия в Сливен изпрати четирима свои представители на проверка в с.Чинтулово по сигнал за изнасяне на бюлетини от избирателна секция – съобщи говорителката на ОИК-Сливен Стелли Стефанова. Подобно действие е категорично забранено от закона. А това е сред най-тежките нарушения, за които бяха подадени сигнали на 25 октомври. Чинтулово се намира близо до областния град и за първи път на местни избори бяха регистрирани рекордните 11 кандидат-кметове на селото. В най-близкото пък до пътен възел “Петолъчката” сливенско село – Горно Александрово – в изборния ден си имали “преброител”.

Това става ясно от друга жалба, постъпила в ОИК, според която бащата на един от кандидат-кметовете стоял пред избирателната секция и броял кой е гласувал и кой – не. Интригата в селото е и че 1 от общо 5-мата кандидат-кметове на Горно Александрово се отказа в последния момент, когато бюлетините вече бяха отпечатани. Резултатите от гласуването ще покажат дали е имало избиратели, които въпреки това, са се заблудили и са гласували за заличения кандидат-управник. Ако е така, то техните гласове ще са недействителни. От друго сливенско село пък се оплакали, че един от кандидат-кметовете облепил целия си автомобил с агитационни плакати с портрета си и номера в бюлетината и обикалял с колата из улиците навръх изборния ден. По този случай в ОИК също започна проверка. Дали сигналите са били за действитено извършени нарушения, ще стане ясно, след като ОИК се произнесе по тях. В графата “виц на деня” остана сигнал, постъпил погрешка в ОИК-Сливен за това, че в населено място от Новозагорска община представители на секционна комисия карали хората да попълват молби, за да гласуват за референдум. От Сливен са обяснили, че сигналът не е подаден на правилното място. Проверката ни установи, че и след това жалващите се не са се обърнали към ОИК-Нова Загора.

Във всички ОИК в четирите общини на Сливенска област – Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица, е имало сигнали, че членовете в някои секционни комисии задават въпроси дали хората ще гласуват за референдум, или не преди да дадат бюлетината за референдум.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете